Радослава Ставрева участва в земеделски семинар в Китай

Изображение 1 от 4

    По покана на Китайското посолство заместник-кметът Радослава Ставрева взе участие в семинар от 10 до 23 септември за иновации в селскостопанските технологии. Събитието беше организирано от Центъра за външноикономическо сътрудничество (FECC), който е генерална дирекция  към Министерство на земеделието и селските райони в Китайска народна република. Спонсор е било Министерството на търговията в Китай, което е поело всички разходи по транспорта, настаняването и изхранването на участниците и участието им в заниманията. В семинара, освен българската група, участие са взели и представители на Турция, Словакия, Чехия, Молдова, Йордания, Южна Африканска република, Ботсвана и Камерун.

    Радослава Ставрева сподели впечатленията си от изключително добрата организация на всяко събитие от семинара:

    Програмата е била изключително наситена и разделена на две части. Първата се е провела в Пекин и е включвала лекции и дискусии за развитието на селското стопанство и технологични иновации на китайската индустрия с експерти и преподаватели от Китайската академия на селскостопанските науки, Пекинския университет и други образователни институции. Втората част на семинара се е провела в град Ченгду, провинция Съчуан, където са показани теренни проучвания за зелено и биологично земеделие. Всеки от участниците е завършил семинара с удостоверение.

    Освен научно практическата част, в програмата е имало и културно-развлекателна програма, включваща посещение на едни от най-впечатляващите забележителности на Китай: Великата китайска стена, Долината на пандите, древни китайски напоителни съоръжения. Маршрутите са преминали и интересни места, свързани с кулинария. Така участниците в семинара са научили повече не само за китайската история и култура, но и за бита на китайците.

    Акцент в семинара е било и посещението на второто в света изложение за цифрово земеделие (2nd World Expo on Digital Agriculture),  на което са били изложени различни иновативни технологии и продукти, произведени от местни производители.

    Като част от споделените истории и впечатления, Радослава Ставрева подчерта и желязната дисциплина на китайците.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Случаен виц

    Последни новини