Хасково е столица на здравето

    Започна фестивалът "Здравей, здраве" в Хасково. Празничното откриване беше в 9:00 часа сутринта на площад „Свобода“ с Народен Оркестър при община Хасково и с паневритмични упражнения, изпълнени от привърженици на Бялото братство.

    Днес и утре холистични лекари, психолози, консултанти, коучове, терапевти и народни лечители от цялата страна имат практики и лекции на различни теми, свързани с менталното и духовно здраве. Всеки,  който желае може да присъства. 

    Форумът се ипровежда в Регионалния исторически музей, а занятията са едновременно в две зали. Има и две арт работилници. Едната от тях е „Рисуване за деца“, а другата е „Плетене на мандали за малки и големи“.

    В двора на музея е разположен Базар на здравето, на който се предлагат здравословни храни, натурална козметика, книги за духовно и личностно развитие и други интересни, и полезни продукти.

    Фестивалът „Здравей, Здраве!“ се провежда за първи път в Хасково. Той се организира от доброволци и е част от верига фестивали в цялата страна. Целта е е да се представят пред широката общественост различни хора, школи, учения и практики с ефективни, природни методи и знания за постигане на здраве, осъзнаване и хармоничен живот.

    Събитието се организира напълно безплатно, споделено и доброволно, като входът е свободен за всички посетители.

    Мотото на хасковския фестивал е „Мирът започва с усмивка“.

    На 6-ти октомври фестивалът ще бъде закрит в 18:00 часа с четене на авторска поезия на хасковски младежи от школата „Словесни слънца“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Хи
      Химената
      4 -1
      12:35, 5 окт 2024
      Минимум е столица на здравето ! Даже е вселена на здравето селото !
    • 2
      Ка
      Кауня
      4 -1
      13:09, 5 окт 2024
      До вчера умираха 120/130 души годишно от замърсения въздух (за водата няма да говорим),а днес е Столицата на здравето! Смешни истории!
      • Ни
        Николай Георгиев
        3 -2
        13:19, 5 окт 2024
        Явно въобще не сте прочел статията.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини