Автентичното ДПС в Кърджали:Безпрецедентен инцидент,пребиха безпричинно двама наши активисти в село Лясково

Изображение 1 от 5

    ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

    При безпрецедентен инцидент в чернооченското село Лясково са били безпричинно пребити двама активисти на Автентичното ДПС участващо в коалицията Алианс за права и свободи.Целенасочено е посегнато на председателя на предизборния щаб на ДПС без Пеевски в община Минерални бани Екрем Зейнур Юзеир и негов съмишленик.Първият е в хирургията на болницата в Кърджали с фрактура на черепа и осем шева.Вторият е прегледан от медици и освободен за домашно лечение със счупен нос.Това съобщи за медиите областният лидер на ДПС без Пеевски в Кърджали Ресми Мурад.Той поясни,че безпречинното посегателство е станало след предизборна среща на коалиция Алианс за права и свободи в село Лясково,което е родното място на областният управител на Хасково и верен привърженик на Делян Пеевски Мехмед Атаман.В побоя са участвали роднини на Атаман.

      Пристигнахме за предизборна проява в Лясково,заедно с наши съмишленици от община Минерални бани.Бяхме посрещнати от група агресивно настроени местни хора,които се опитаха да осуетят нашата среща.Отправяха към нас закани.Опитваха се да ни провокират.Те бяха предварително насъскани от Новото начало.Сипеха закани,както по нашата партия,така и към кандидатите ни за народни представители,разказва Ресми Мурад.След приключване на предизборната среща представителите на ДПС без Пеевски останали десетина минути за да изчакат да затихне напрежението.В момента когато са в автобуса и се канят да потеглят,разбират,че е нападнат Екрем Юзеир,председател на Предизборния щаб на Автентичното ДПС .

    Разбрахме,че нашият съмишленик е пребит от братовчед на Мехмед Атаман.Друг наш съмишленик, опитал се да попита,защо се упражнява насилие, също е бил нападнат.С твърд предмет му е счупен носа,разказа още Ресми Мурад.

      Лидерът на Автентичното ДПС в Кърджали призова обществеността остро да осъди политическото насилие.Той прикани правоохранителните органи да се сезират и да накажат виновниците за предизборния инцидент.Това не е обикновен битов инцидент,подчерта Ресми Мурад.

      Друг свидетел на побоя-Яшарали Ахмед,човек с безупречна репутация,разказа за нападението над Екрем Юзеир.По нашия съмишленик бе нанесен жесток безмилостен удар в слепочието.Главата му се удари в ботонна колона на врата.Екрем,който е едър човек падна по лице на земята,облян в кръв и загуби съзнание,разказа Яшарали Ахмед.Срамно е,че за 35 години демокрация не можахме да научим младите хора на политическа култура,подчерта Яшарали Ахмед.Той е категоричен,че провокацията е готвена предварително.На двамата активисти е посегнато абсолютно безпричинно.Нещо повече Екрем Юзеир е дебнен целенасочено.Агитката бе формирана предварително.Държа се агресивно и арогантно,като посегнаха и на още един човек,допълни Яшарали Ахмед.

      Очевидците на инцидента подчертаха,че в посегателството са участвали близки роднини на Мехмет Атаман.Човекът нанесъл удара е Шукри,първи братовчед на областния управител на Хасково.В провокацията се е включил Сунай Юсеин,общински съветник.

      Инцидентът се случи,въпреки,че по време на предизборната среща в селото имаше патрул на жандармерията.Полицията не задържа извършителя,който спокойно дочака пристигането на униформените.Това подчерта кандидатът за народен представител в Девети Кърджалийски многомандатен район Ремзи Осман.Той сподели,че снощи група кандидати за народни представители и активисти са подали жалба за побоя в МВР-Кърджали.Повече от час е бавено входирането й.В болницата пък трима полицаи са направили опит да снемат обяснения от Екрем Юзеир ,въпреки,че са видели,че е целия в кръв и в неадекватно състояние.Недоумяваме,защо Шукри не е задържан,въпреки,че всички го сочат като извършител.Нападателите са били въоръжени с боксове,твърди кандидатът за народен представител.Вероятно поведението на Полицията  се дължи на факта,че Мехмед Атаман е първия частен областен управител на първия частен град в България,натърти Ремзи Осман.

    Той бе категоричен,че правоохранителните и правораздавателните органи трябва да раздават възмездие за случилото се,в противен случай ще решава улицата и насилието ще излезе извън контрол.

     Кандидатът за народен представител от Девети Кърджалийски многомандатен район Елван Атила прочете протестна декларация,подписана от Предизборните щабове на коалиция Алианс за права и свободи в областите Кърджали и Хасково,която публикуваме дословно:

    ДЕКЛАРАЦИЯ

    С дълбока тревога и категорично възмущение научихме за жестокото насилие, извършено на 11.10.2024г около 19.00 часа от роднини на Областен Управител на Хасково над наши съмишленици- Екрем Зейнур Юзеир-Председател на предизборен щаб и други членове на Колиция Алианс за права и свободи (АПС-Доган) от   обл.Хасково,непосредствено след бяха безмилостно пребити от политическите ни опоненти.

    Това е посегателство не само върху членовете на автентичното ДПС на д-р Ахмед Доган, а върху основните демократични ценности, които всеки гражданин на България трябва да зачита.Необяснимо е поведението на служителите на МВР-Кърджали,които въпреки официално сезиране не изпълниха своите задължения да задържат виновните лица- роднини на Областен Управител на Хасково Мехмед Атаман, а именно Адай Атаман - син на Мехмед Атаман, чичо и братовчеди на същия.

    Конституцията на Република България в чл. 4, ал. 1 прогласява, че България е правова държава. Принципът на правова държава означава законност и правов ред. Но едно е да прогласиш един принцип, а друго е да го реализираш. Незаконните действия и чувството за саморазправа с политически опоненти по време на предизборна кампания ерозира идеята за правова държава и законност.

    Движението за права и свободи е основано на принципите на равенството, толерантността и зачитането на човешките права. Това са ценности, които винаги ще защитаваме, независимо от предизвикателствата и опитите за репресии срещу нас. За съжаление, 35 години след края на тоталитарния режим, българското общество отново трябва да бъде бдително срещу опасността от връщане на практиките от миналото, които вече са оставили тъмна следа в нашата история.

    Опитите на един човек, който буквално иска да погълне цялата държава чрез репресии, незакони арести и овладяване на институциите ще се провалят. Използването на сила и всяването на страх от неговите аватари няма да ни спре. Тези, които прибягват до насилие и незаконни действия, за да заглушат нашия глас, се борят не само срещу нас, а срещу основополагащите принципи на демокрацията. 

    Никой не трябва да бъде подлаган на насилие заради своите политически убеждения. Ние няма да позволим силата да победи правото и ще продължим да защитаваме каузата на ДПС!

    Призоваваме всички институции в странта, дипломатическия корпус, както и цялото българско общество, да обърнат внимание на този тревожен инцидент и да осъдят всякакви форми на политическо насилие и репресия. Трябва да се обединим срещу омразата и да утвърдим България като демократична и правова държава, в която законите и човешките права се спазват безусловно.

    Призоваваме Министър Председателя на Р.България-г-н Главчев да освободи от длъжност Областния Управител на Хасково Мехмед Атаман,поради безброй случаи на доказано участие в избори на 27.10.2024г в полза на определена политическа партия и особено след грозния инцидент от 11.10.2024г.,което е драстично  неосигуряване на честни и справедливи избори като представител на държавата.

    Насилието няма да ни спре – ще продължим да вървим напред с ясно съзнание за нашата мисия и нашата отговорност към хората на нашата страна.

    12.10.2024г                                     Предизборен щаб на АПС-Обл.Кърджали
    Гр.Кърджали                                     Предизборен щаб на АПС-Обл.Хасково

    Текст и снимки:Георги Кулов

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини