Увеличават се американските инвестиции в община Свиленград

Изображение 1 от 3

    Американски инвеститори разширяват дейността си на територията на община Свиленград, съобщиха от местната администрация.

    След изграждането на голям хотелски и развлекателен комплекс, разположен след ГКПП „Капитан Андреево“, до автомагистрала „Марица“, с американски капитали стартират нови вложения в сферата на туризма. Инвестицията е на територията на граничното село Капитан Андреево, където американското дружество „Блу Лейк Кепитъл“ придоби частни и общински земи. С цел окрупняване на терена и стартиране на проектите дружеството получи съдействие от община Свиленград. В Общия устройствен план на село Капитан Андреево, приет през 2018 г., е предвидено разширяване на границите на населеното място с територии, обособени за обществено застрояване и обслужване. С тези дългосрочни градоустройствени решения общината спомогна за осъществяване на инвестицията.

    „Благодарим много за съдействието на общината“, каза при подписването на договорите Джоуди Джордал – управител на „Блу Лейк Кепитъл“ ООД. „Свиленград е малък град, но в него има всичко необходимо за добър живот, хората се познават, има спокойствие, сигурност, както и много стара история. Виждаме, че много се прави и в инфраструктура, и в обществени инициативи“, допълни той.

    „Като най-голям инвеститор на територията на общината вие можете да разчитате на нашата подкрепа“, увери кметът арх. Анастас Карчев. Той отбеляза, че Свиленград е сред най-бързо развиващите се градове в страната, привличащ икономически и инвеститорски интерес.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Су
      Супер
      2 -1
      18:14, 15 окт 2024
      Браво на американците.Добре,че са дошли да осигурят работа и добри заплати!не като съветските бъхлари едно време,само ни крадяха.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини