Йовковци гостуват в „История.bg“ на БНТ в Деня на Кърджали

Ученици от СУ „Йордан Йовков“ в  Кърджали гостуват на предаването „История.bg“ на Българската национална телевизия навръх Деня на Кърджали – 21 октомври.

„Имаме удоволствието да поканим възпитаниците на Вашето училище за участие като гости в активната публика на „История.bg“. В понеделник 21 октомври темата на предаването е посветена на Ролята на журналистиката в изграждането на държавността“, пише в писмото-покана до директора на школото Людмила Чаушева.

В Студио 1 на БНТ ще бъдат 30 йовковци от VIII до XII клас, някои от които се занимават с журналистика. Гостите от Кърджали ще имат възможност да вземат участие в дебата с въпроси или изказано собствено мнение по темата.

В писмото от екипа се казва още, че се надяват поканата да бъде приета и предварително благодарят.

Традиционно в предаването гостуват млади хора с активна гражданска позиция и научни познания, като те са най-често студенти от столични вузове или от софийски училища.

„Приехме поканата с благодарност, а и като възможност за изява на нашите ученици от тази висока трибуна – Българската национална телевизия, която е с многохилядна аудитория. Убедена съм, че ще представят по достойнство както училището, така и града и региона ни“, каза директорът Людмила Чаушева.

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини