За първи път на хасковска сцена гостува уникалният музикален спектакъл „Танцът Живот“

За първи път на хасковска сцена гостува уникалният музикален спектакъл на Диана Дафова „Танцът Живот“. Събитието е посветено на 1 ноември – Ден на народните будители. Публиката ще има шанса да се наслади на певицата, чийто глас лети в Космоса, на 30 октомври /сряда/ от 19:00 часа в ДКТ „Иван Димов“.

Входът е свободен!

В авторския музикално-театрален спектакъл „Танцът Живот“ Диана Дафова играе седем роли с 3D изображение на личен аватар. Певицата влиза в 7 образа, а музикалните ѝ изпълнения са на 17 езика.

Спектакълът е вълнуващо пътешествие на сетивата, което ни пренася на четири континента. Едноименната песен “Танцът Живот" е създадена в творческо сътрудничество с популярния италиански музикант Енрико Сантакатерина, който разгръща авторския текст и музика на Диана Дафова в богат и динамичен аранжимент, вокално присъствие и завладяваща звучност. 

Диана Дафова е композитор, изпълнител и продуцент с успешна кариера в страната и чужбина. Тя е първият европейски изпълнител, официален гост на НАСА, а песента й „Аадия“ излетя в Космоса със совалката Колумбия. Носител е на много престижни награди и отличия, между които и "Златно Реми" от 43-то издание на едноименния международен фестивал в САЩ за концерта си в Лас Вегас „Един свят в песен“. Тя е официален представител на ООН в различни благотворителни каузи, за което е отличена с медал „60 години ООН“.

"Танцът Живот" е създаден от творчески екип: Диана Дафова - автор и изпълнител, Борис Радев – режисьор, Боряна Сечанова – хореография, Чавдар Варийски - 3D и видео постпродукция, Гергана Апостолова - костюми.

Община Хасково кани всички ценители на стойностната музика и на креативните творчески предизвикателства на 30 октомври от 19:00 часа в залата на театър „Иван Димов“. „Танцът Живот“ ще бъде в Хасково!

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини