МВР атакува дилъри на гласове в Хасково, Габрово и Смолян

Специализирани операции против престъпленията срещу политическите права на гражданите се провеждат днес в областите Габрово, Хасково и Смолян, съобщи на брифинг директорът на пресцентъра на МВР Митко Димитров.

В Габрово се работи по седем сигнала, като е образувано едно досъдебно производство. Изградени са контролно-пропускателни пунктове, на които се извършват проверки на хора и превозни средства.

Проверяват се хора от активния криминален контингент и други, за които има данни, че могат да упражнят влияние върху вота на гражданите, добави Димтиров.

В Хасково е приключила проверка по сигнал за купуване на гласове, като материалите са изпратени днес на прокуратурата.

На територията на област Смолян са извършени проверки в 26 търговски обекта, заложни къщи и други. Инспектирани са четирима души.

Списъци с лични данни на хора с нисък социален статус са открити от полицаи от районното управление в Дупница, при проверки в рамките на действия за предотвратяване на престъпления против политическите права на гражданите. От жилището на 60-годишен мъж са иззети списъци с ЕГН-та, номера на лични карти, адреси и суми срещу тях, както и агитационни материали. Мъжът е задържан за срок до 24 часа и е образувано бързо производство.

Проведените спецоперации са общо 204, сигналите за нарушения на изборния процес са 400, образуваните досъдебни произвдства - 84, а задържаните са 42 -ма. Издадени са 1197 предупредителни протокола по Закона за МВР.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини