Близнаците Динкови получиха 3 г. затвор по делото за убийството на Митко от Цалапица

Близнаците Борислав и Валентин Динкови получиха 3 г. затвор по делото за убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Те са обвинени за укривателство.

От присъдата ще бъде приспаднато времето, през което близнаците са били в ареста - до момента това е година и три месеца, реши Окръжният съд в Пловдив.

Динкови ще трябва да платят и обезщетение от по 3253,30 лв. разноски по експертизите на досъдебното производство и явяване на експерти по делото.

Присъдата не е окончателна и може да се обжалва при по-висша инстанция.

„За мен присъдата е подигравка. Дали Митко ще се върне след 3 г.? Едно „Съжалявам“ ще го върне ли? Те изобщо не са осъзнали какво са направили. Три години ли струва един човешки живот? Това не е нормална присъда - те са съучастници в убийство! Надявам се на следваща инстанция присъдата да бъде променена. Трябва да им бъдат повдигнати обвинения в съучастие за умишлено убийство“, заяви майката на жертвата - Атанаска Бакалова, след като чу присъдата.

Днес близнаците Динкови отказаха да дадат обяснения и показанията им бяха прочетени от досъдебното производство.

Съдията Спасимир Здравчев предупреди присъстващите да не изнасят данни от тях. Към делото бе приобщен запис от телефонен разговор, направен от Валентин с друг телефон, докато говори с основния обвиняем за престъплението Рангел Бизюрев.

Прокуратурата поиска максимална присъда от 5 г., но защитата смята, че наказанието трябва да е в рамките на времето, което до този момент са били в ареста.

В последните си думи пред съда братята казаха, че съжаляват и са осъзнали грешката си. Трябвало е веднага да съобщят на органите на реда. Валентин се оправда, че се е чувствал заплашен от Рангел Бизюрев.

24-годишният Димитър Малинов изчезна на 20 юли м.г. Седмица по-късно бе съобщено, че е бил убит и тялото му е намерено заровено под строителни отпадъци край Цалапица. Установен като извършител бе Рангел Бизюрев от същото село.

Убийството на момчето предизвика вълна от протести и искане за справедлива присъда.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини