Хванаха марихуана във вакуумирани пакети в резрвоар на лека кола

28 пакета марихуана, с общо тегло 8,680 кг и стойност почти 139 000 лева, са заловени в сряда на граничния пункт Капитан Андреево. Дрогата била скрита в резервоара на лек автомобил, управляван от български гражданин на 38 години. Водачът бил сам в автомобила на път за Турция, съобщиха от прокуратурата.  

Пред проверяващите е заявил, че не пренася товар, подлежащ на деклариране. Въпреки това превозното средство е било отклонено за пълна митническа проверка. При обстойния оглед в резервоара с гориво на автомобила чрез демонтаж на сондата, митническите служители са открили 28 вакуумирани полиетиленови плика със суха зелена листна маса. Направеният наркополеви тест е показал, че това е марихуана.

Задържаният е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура – Хасково за опит да прехвърли нелегално през границата ни с Турция наркотично вещество в особено голям размер.  По делото се извършват действия по разследването. Шофьорът на колата е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе в съда искане за определянето му на мярка за неотклонение.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини