Скоро няма хипермаркет. Оправдаха хасковлия присвоил 200 хиляди. Преглед на регионалния печат

„Килър убил за тренировка, до живот в затвора” заглавие над главата на вестник „Хасковска Марица”. 3-тата доживотна присъда постановена от хасковския окръжен съд за последния 1 месец, се стовари върху Назъм Назми, пише вестникът в обширен материал на страница 4-та. През 2008-ма година Назъм убил за „тренировка” таксиметров шофьор. Искал да става професионален убиец. Решаващи за съда се оказаха показанията на неговия авер в нощта на убийството Ерай Юсуф. Назъм вече бе наказан доживотно от ХОС, но пловдивския апелативен съд върна делото за процесуални нарушения. И втората присъда е максималната-до живот.

„Оправдаха хасковлия за присвоени 200 000 лв” Оправдателната присъда е за Ангел Алексов, бившо материално отговорно лице на хасковския магазин „МОТОТЕХНИКА”. Според разследващите, той пращал отчети до централата на фирмата, но не и пари. След ревизия се установила липсата на 200 бона. Съдът обаче постановил, че Ангел не бил виновен. Що се отнася до липсващите пари … Алексов имал къща, която не е обявена в общината и за нея не са плащани никакви данъци.

„По телефона: издаваме роднини и съседи за укрити доходи” Сигналите за укрити доходи от наеми ще бъдат проверявани само ако не са анонимни, уточняват от НАП” Ще се следи дали хазаите декларират сумите получавани от наем на жилищни и търговски обекти.

„Автобусните билети скачат с 20% от май” Това е прогноза на местният первозвач и общински съветник Себахтин Исмаил. Горивата били скочили с 20%, а цените на билетите били същите. Още обаче нито една превозваческа фирма не сваля билетите си, когато цените на горивата паднат.

„Бум на ученическите екскурзии” друго заглавие от страница първа. Само за Великденската ваканция са разрешени 30 екскурзии. Всички на територията на старната. Имало и навън, но това става само по проекти към еврофондовете уточняват от образователния инспекторат.

„Хасковския „Плюс” зацикли” съобщава във водещо заглавие вестник „Новинар Юг” Магазин от тази верига може и въобще да няма в областния град. Строителството трябваше да почне тази година до Финансово-стопанската гимназия. Веригата обаче била в процес на продажба. Можело да има „Лидл” добавя вестникът. Може би ще има хипермаркет „Пени”. Официално било съобщено за началото на строеж зад ПМГ-Хасково. Чакаме поне до 2011-та година.

„Копаят тясно за газ в Димитровград” , заглавие над главата на вестникът. „Широко” копаене не е необходимо защото изискванията са дълбочина/ширина са за 130/80 см. Първата газификация в региона започна с отварянето на шампанско пред багерите.

„Министърът обеща на „У” да ги оправи за седмица” Резултат от протеста на автоинструкторите. Към националната волеизява в столицата се присъединиха 10-на коли от Хасково.

„Доживотна килия за килъра на таксист” „забраняват риболова от 15-ти”-още заглавия от страница първа.

„Ренджърка прави ремонт с парите от Босна” 29 годишната Златка Христова от Хасково заминала в Босна за да пооправи финансовото положение вкъщи. Допреди година работела като продавачка, но си сменила работата защото синът и ставал първолак. Обширен материал с Рейнджърката за престоя и в босненската столица Сараево, на страница 7.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини