Митьо Очите и прокуратурата си "стиснаха" ръцете

Бургаският окръжен съд одобри споразуменията, постигнати между Димитър Желязков - Очите, майката му Станка Желязкова, приятелката му Антигона Янулис и неговия вуйчо Иван Петров и прокуратурата.

Според постигнатото споразумение Митьо Очите ще изтърпи 4 години и 10 месеца затвор при първоначално строг режим. Всички останали са осъдени условно на година и 6 месеца с 3 години изпитателен срок, съобщи Бургасинфо.

Обвиняемите, които се признаха за виновни по всички обвинения, няма да заплатят предвидените от закона глоби, но имуществото, което е предмет на престъплението, ще бъде отнето в полза на държавата. Съдът обаче постанови всички досегашни присъди на Димитър Желязков - Очите да обединени и да се вземе по-високото наказание от всички тях, именно присъдените 4 години и 10 месеца. Присъдата влиза в сила от 5 април 2007 година.

Според повдигнатото от прокуратурата обвинение, за периода от 2000 г. до 2007 г. Желязков е придобил движимо и недвижимо имущество чрез извършено престъпление, за което има влязла в сила присъда, като ръководител на организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Заедно с него пред съда застават майка му Станка Желязкова, вуйчо му Иван Петров и жената, с която Желязков живее на семейни начала Антигона Янулис.

Близките на Димитър Желязков - Очите бяха привлечени като обвиняеми за това, че са помогнали за преобразуване на парите от престъпна дейност, за която се предполага, че са знаели.

През 2007 г. в банков трезор на името на майка му Станка Желязкова бяха намерени 86 златни монети. Желязков притежава и недвижимо имущество в Несебър, Слънчев бряг, село Кошарица и Сунгурларе. Сред тях са къща в несебърското село Кошарица, вилата в Сунгурларе, пералня в Несебър с двете жилища над нея и студиото в "Слънчев бряг". Делото влезе в съда от началото на тази година, но до сега на три пъти бе отлагано поради различни причини- неявяване на адвокат на вуйчо му и заболяване на привлечените роднини-обвиняеми.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини