Къси панталонки за всяка възраст

Вече разбрахме, че късите панталонки са на мода тази пролет, особено след като модните къщи заложиха на тях в новите си колекции. Секси шорти при Balenciaga, кожа при Hermes, YSL и Chloe, органза при Valentino, принтове на палмови листа при Prada и металични отблясъци при Matthew Williamson – няма как да не сте актуални през сезона.

Не си мислете, че късите панталонки влизат в гардероба само на тийнейджърите - всяка съвременна жена може да се появи с тях. Достатъчно е да има стройна фигура и да избере модел в зависимост от възрастта си. Вижте как:

Ако сте на 20+

Сега е моментът да експериментирате и да се възползвате най-пълноценно от тази тенденция. Предлага ме ви обаче да бъдете истински провокативни като изберете модел от... кожа. По-интересният въпрос е с какво да го съчетаете. Заложете на изчистена блуза от шифон в блестящ оттенък и ще се сдобиете с визия ала звезда на Playboy.Съчетайте тоалета с обувки с високи токчета в телесен цвят, които оптически издължават крака. Ако предпочитате нещо не толкова предизвикателно, комбинирайте шортите с черна тениска в стил Гуинет Полтроу.

Ако сте на 30+

Вярваме, че на тази възраст вие много добре знаете как да поддържате бедрата си стегнати и определено заслужавате да носите стилни лъскави шорти, каквито показаха MaxMara и Valentino тази пролет. Те определено са подходящи за вечерно парти, където перфектното им съчетание ще е с мъжки тип блейзер и бяла ризка под него. Удачен вариант е и чисто черен топ без ръкави. Ефектът ще е пълен, ако допълните тоалета с “римски” сандали в цвят металик.


Ако сте на 40+

Минало е доста време откакто сте слагали къси панталонки, нали? Е сега е моментът да възобновите една хубава модна традиция. За вдъхновение може да ви послужи например Сара Джесика Пъркър и любимите и разкроени шорти в цвят каки. Освен, че нюансът е изключително актуален за сезона, те са подходящи почти за всеки случай. Всичко зависи от това с какви обувки ще ги съчетаете – високи токове за разходка в града, маратонки за неделна разходка в парка и сандали – за плажа. Що се отнася до горната част от тоалета, перфектното съчетание е с дантелена блуза с дълъг ръкав или милитъри топ.


Ако сте на 50+

Добре, съгласни сме, че за вас дължината трябва да е до коляното, но това в никакъв случай не ограничава избора ви. Заложете на по-разкроени панталонки с широк подгъв в класически стил. Съчетайте ги със сандали с широки каишки или пък с удобни еспадрили. Допълнете тоалета с право сако или дълга плетена жилетка и сте готови да блеснете с елегантността си. А ако предпочетете риза, не забравяйте да вземете и голяма чанта, която да завършва стила ви.

Източник: arenabeauty.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини