Експерт прогнозира 5-6% икономически растеж още тази година

Ако правителството прави реформи, имаме шанс за 4-5 процента икономически растеж още тази година. Това каза за НОВИНИТЕ на PRO.BG икономическият анализатор Геoрги Ангелов. Ако реформите в пенсионната, административната и здравната системи не бъдат направени, може да се стигне и до ситуация като тази в Гърция, където синдикатите в продължение на години са спирали всички реформи.

"Не сме най-добре в ЕС", каза още Георги Ангелов по повод изказването на премиера Бойко Борисов вчера. Най-добре по икономически и бюджетни показатели е Естония, а България е била на девето място през миналата години, а има риск да падне още по-надолу, ака е вярна прогнозата за 4 % бюджетен дефицит.

Мерките на министрите от Еврозоната Георги Ангелов коментира като осъзнаване, колко голям е проблемът, но че заедно с моркова, който е даването на пари на закъсалите страни има и тояга за тях - че отсега нататък няма да им се позволяват толкова големи бюджетни разходи и те ще бъдат принудени да взимат предварителни мерки.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини