Букурещ в очакване на рок влака

След грандиозния, напълно разпродаден концерт на Националния стадион Васил Левски в София този петък, AC/DC се готвят да превземат и Площада на Конституцията в Букурещ, където по традиция се организират най-мащабните концерти в Румъния.

Днес там десетки хиляди фенове ще очакват легендарния рок влак да спре на втората си спирка от последната обиколка на бандата в маршрута на Black Ice Tour. След Букурещ групата ще посети още 13 държави преди финала на турнето.

Поради мащаба на сцената на AC/DC и времето, необходимо за построяването й, пред групата се движат три екипа сцени, които се монтират в няколко държави едновременно. Сцената, построена в Букурещ идва директно от Австрия, от където пристигна и конструкцията за концерта в София.

Продукцията за това това турне, обаче е само една за всички концерти. Озвучаването, осветлението и сценичния дизайн се демонтират буквално за часове след всеки концерт, за да пристигнат навреме за следващия.

В Букурещ преди AC/DC на сцената ще се качат Down, които не успяха да минат през България заради други ангажименти. Конкурент няма да могат да се изявят пред публиката в северната ни съседка, поради инцидент с басиста на групата в последния момент, който отложи заминаването им.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини