Цирк в парламента!

Истински цирк се разигра в парламента...

След като Михаил Миков нарече депутати от "Атака" антисемити и ксенофоби, народните представители на Волен Сидеров започнаха да удрят с юмруци по парламентарните банки, а председателят на НС Цецка Цачева бе принудена да даде извънредна почивка.

Повод за скандалите в залата и острите разменени реплики бе обсъждането на годишния отчет на Комисията за защита от дискриминация, на което Комисията по правата на човека излезе с решение да се закрие Комисията за дискриминация.

Волен Сидеров: "Атака" не е предизвикала нищо

Депутатите от "Атака" защитиха тезата за закриването на комисията, а от другата страна бяха народните представители от КБ и ДПС.

"Атака" не е предизвикала нищо. "Атака" участва в дискусия за Доклада на комисията по дискриминация", каза в кулоарите на парламента Волен Сидеров.

Според Сидеров причината председателят на парламента Цецка Цачева да прекъсне заседанието била изчерпване на дневния ред, а не безредиците в залата. Лидерът на „Атака” заяви, че безредици в залата не е имало.

"Г-н Миков често пъти се изказва не добре изтрезнял и този път мисля, че беше в такова състояние, както и Ивелин Николов, който е известен със своята махмурливост и с това, че бие шамари на своите съпартийци. Тези хора, понеже сега се намират в дълбок политически срив, вътрешни разпри, много често са нервни и истерични, когато излязат на трибуната не си мерят приказките. Затова ги съветвам за известно време, може би следващите три-четири години да не излизат на парламентарната трибуна, когато излизат там, се изнервят”, каза Сидеров.

Пълно объркване настана пък при първото гласуване на решението за закриване на комисията – с 56 гласа "за", 38 "против" и 27 "въздържали се" решението не бе прието.

При повторното гласуване гласовете бяха 86 "за", 39 "против" и 5 "въздържали се", с което разсеялите се депутати най-после разбраха за какво гласуват. Големият скандал избухна именно след второ гласуване.

При обсъждането на отчета Павел Шопов от "Атака" заяви, че Комисията за защита от дискриминация е една измислена комисия за създаване на щатове.

Според него тя още със създаването си е била предопределена да бъде комисия на ДПС.

Тунчер Кърджалиев от ДПС му отговори, че ако от "Атака“ инициират такава законодателна инициатива за премахване на комисията, тогава за пореден път ще дискредитират ГЕРБ като управляващата партия. "Вашата омраза към нас е наша привилегия", добави той.

Мая Манолова от КБ предупреди ПГ на "Атака" да не тръгва на атака към Комисията за защита от дискриминация. Тя отново наблегна, че разправата с независимите органи и регулатори е с цел да се подменят съставите им по политическа принадлежност.

"Не посягайте на тази комисия", завърши изказването си тя.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини