8 години затвор за педофил. Дезертират от синята зона. Преглед на регионалния печат

"3-ма дезертираха от синята зона", заглавие над главата във вестник "Новинар юг". Това са трима от 16-те контрольори на синята зона, които вчера по неизвестни причини не са се явили на работа. Иначе контрольорите ще се увеличат до 20. Вчера бяха издадени първите стотина талони на паркирали автомобили в центъра. Огромната част от общо 531 места в зоната обаче останаха незаети през целия ден.

"След затвора отказват работа", челно заглавие в "Новинар-а". Оплакването е на пандизчии. Те между другото получават социални помощи от държавата, за да се "стабилизират" след излизането от затвора. Рядко се регистрират в бюрото по труда. Причината е че фирмите не ги наемат на работа-нямат трудови навици а много от тях са неграмотни.

"Двете езикови и ПМГ в Топ 3 на матурите" Двете езикови са от Хасково и Димитровград и става въпрос за хасковското ПМГ. Класацията е както следва ГПЧЕ"Асен Златаров" 5.22, ПМГ "Боян Петканчин" 5.19, ГПЧЕ "Иван Богоров" 5.10.

"Наш ученик с две стипендии след Кенгуру" Математическото състезание се е оказало успешно за димитровградчанина Милен Георгиев. Заради първото си място, 4-то класникът на Любен Каравелов получава прием в софийската математическа гимназия от 5-ти клас и две стипендии, национална и общинска, по програмите за подпомагане на талантливи деца.

"Превеждат на полски за 48 кила дрога"-водещо на страница 3-та. По искане на адвоката на подсъдимия за трафик на хероин Януш Швайкос, съдът ще преведе обвинителния акт на полски. Заради това и делото за рекордната пратка е отложено. Дано после полякът не поиска превод и на родния му диалект. После да се разболее от мистериозна болест и още куп други процесуални хватки.

"Червени черпят с уиски и череши за 10 месеца ГЕРБ" пресконференцията на депутатката на БСП от Хасково Емилия Масларова бе подкрепена от солидно присъствие на колеги -съпартийци-Младен Червеняков, Петър Корумбаше, Драгомир Стойнев, 10 годишно уиски и маркови червени череши от Крепост. На цялата пресконференция ставаше въпрос за ГЕРБ и Бойко. Даже гаджета не говорят толкова един за друг.

"8 години затвор за педофил" водещо заглавие в "Хасковска Марица" Педофилът е от харманлийското село Иваново. Димитър Ангелов опитал да изнасили 8-годишното внуче на жената, с която живеел на семейни начала.  Освен затвора, педофилът ще плати  и 20 хиляди лева граждански иск.

"Химията изби рибата на матурите" Химията регистрира най-високия успех от тазгодишните матури-5.28. Най-ниския е по-географхия 3.23. Средния успех за областта е 4.00.

"300 лв акт за домашен любимец без намордник". Това трябва да касае стопаните на кучета които ежедневно се разхождат на Ямача. Това са расови породи-Аржентински дог, кангал, питбул, добермани и ротвайлер и прочие животники, за които по белия свят има ограничителни режими, щото са опасни. Трябва да касае стопаните ама не ги касае. Никой не слага намордник, не че има кой да ги проверява де.

"Температурите от 37-38 градуса са най-коварни". Баналното твърдение е вложено в устата на медици и е превърнато в чело на вестника. Майки с бебета да внимават като се разхождат в жегите, продължава с безплатните съвети статията. Температури от 38 градуса били опасни, защото хората ги подценявали. При 44 градуса например си стоели в къщи и не получавали топлинни удари !!!

"ГЕРБ се готви за служебна победа на местинте избори" Това е по думите на екс правосъдния министър Младен Червеняков. Той разкри, че управляващите се опитвали да наложат промяна в закона, според която всеки кмет за когото има започнато досъдебно производство, да не бъде допускан да се кандидатира за нов мандат догодина.

Това бе по-важното от местната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини