Български машини ще леят части за Ауди

Българският завод "Илинден" – Плевен ще достави леярски машини за производство на оборудване за Ауди. Машините са предназначени за китайския завод Кей Ес Ем Дунфан (Чанчун) Ко, който произвежда алуминиеви детайли за автомобилния гигант, съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

В присъствието на министър Трайчо Трайков в Пекин беше подписан договор за износ на машини за леене с противоналягане (с прилежащо оборудване и матрици) между Си Пи Си Европа (собственник на завод «Илинден») и Кей Ес Ем Дунфан (Чанчун) Ко. Технологията за леене с противоналягане е изобретена през 70-те години на миналия век.

Проектът е на стойност 1 808 000 евро и ще се осъществи в две фази. През първата до ноември 2010 г. ще бъде доставено оборудване за 602 000 евро. Втората фаза е планирана за второто тримесечие на 2011 и ще завърши през ноември 2011 с доставка на машини за още 1 206 000 евро.

Машините на Си Пи Си Групп, произведени от германските клонове на Фолксваген, Закс, Кей Ес Ем, както и в SMW Automotive (САЩ), Алутек (Китай), Интермет (САЩ) и др.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини