Ferrari ще предлагат 4 модела годишно

Изпълнителният директор на Ferrari Амадео Фелиса сподели, че според новия корпоративен план от компанията ще предлагат на клиентите си четири модела, като жизненият цикъл на всеки от тях ще е с продължителност от четири години.

В свое интервю за изданието Motor Trend той съобщи, че четири години след пускането на автомобилите в продажба те ще получават фейслифт или директно нов заместник.

Засега от Ferrari планират да продават годишно по четири свои модела - два по-универсални като 612 и California и два суперавтомобила като 458 и 599. Това важи както за нов модел, така и за модифицирана версия на вече съществуващ модел на компанията.

Очаква се изпълнението на плана да започне със замяната на 612 Scaglietti с кола с повече пространство в кабината, но не четириврата, като най-вероятно това ще стане до края на 2011 година. Друг нов модел пък ще замести 599 през 2012 година. Вероятно през 2015 година ще влезе в производство и хибрид, макар според Фелиса идеята за такъв автомобил да не особено вълнуваща.

"Ще произвеждаме хибриди, защото, ако не го правим, Ferrari няма да съществува”, заяви Фелиса. „Принудени сме да го сторим заради изискванията за повече икономичност и по-ниски нива на отделяни вредни емисии. Ние ще трябва да правим и други подобрения по отношение на аеродинамиката и олекотяването на колите си, защото не е достатъчно само те да са хибриди. Но дори не се подлага на обсъждане въпросът за промяна на идентичността на марката Ferrari. Ние няма да правим компромис с динамиката на автомобилите си”, допълва още той.

Моделите Scuderia и Spyder също ще бъдат пускани в продажба периодично, докато специалните модели на Ferrari, какъвто е Enzo например, ще се появяват на пазара по веднъж на всеки десет години.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини