Сезираха прокуратурата за гей парада в София

Първият в България Гей парад (2008) претърпя пълен провал поради намесата на футболни ултраси, националисти и силен обществен натиск.
Една от организациите, които се обявиха против провеждането на София Прайд - парада е сезирала прокуратурата.
Председателят на Националната гражданска Организация за обществена защита ЕДНО - Светлозар Николов, каза че в понеделник са изпратили писмо до Главна прокуратура, в което настояват държавното обвинение да вземе становище относно законността на провеждането на парада, предаде БГНЕС.

Организацията пита прокурорите за начина, по който парадът се провежда и кой плаща за него. Според тях такава проява струва над 100 000 лева.
“Кои са тези организации, които плащат за този парад, за лобирането за него? Кои са тези организации, които искат да навредят България да не бъде чиста и свята република“, обясни въпросите Светлозар Николов.

Около 10 човека от организацията протестираха пред столична община срещу парада. Николов обясни малкия брой на протестиращите с това, че на тях “никой не им плаща“. Според събралите се, протестът им е насочен срещу ненормалните сексуални взаимоотношения. Според тях, такива взаимоотношения вредят на здравето, както на самите хора, така и на семейството – като основен ценз на едно общество. “Приемаме този парад като част от легитимирането на хомосексуализацията на България“, каза Светлозар Николов.

Той обясни, че утре по време на парада около 10 техни представители ще раздават брошури относно вредата от хомосексуалността. Той обаче бе категоричен, че те по никакъв друг начин няма да протестират срещу София Прайд.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини