ЕК: Докладът за България още не е написан

Поредният мониторингов доклад за напредъка в областта на правосъдието и вътрешния ред все още не е написан, а чух, че в България се говори, че уж вече има дата и това ще стане на 22 юли. Това, което ми харесва е, че 99.9% това не е вярната дата. Това обяви пред български журналисти в Брюксел говорителят на Комисията Марк Грей, предаде АСН.

Няма да бъде на 22 юли, а вероятно другия месец, уточни той. Той напомни още, че комисията винаги е стояла далеч от политическия шум. Говорителят на ЕК припомни, че механизмът за сътрудничество и проверка продължава вече 4 години.

"Това, което ме е удивлявало през последните 4 години, е широката обществена подкрепа и натиск по отношение на реформите, които трябва да се осъществят в България, каза Грей. Винаги съществува едно изкушение да се създаде впечатление, че институциите в Брюксел подкрепят определена политика. Но не става въпрос за определена подкрепа на партия, винаги сме се опитвали да стоим настрана от подобно нещо във всяка страна", обясни говорителят.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини