Германски сериен изнасилвач призна за 300 нападения

Германец, арестуван за серия от изнасилвания в Германия и Белгия, призна за 300 изнасилвания и сексуални посегателства, извършени пред последните 19 години, съобщи Франс прес, като се позовава на германското списание "Фокус".

46-годишния ключар Йорг Петер П., живеещ в западна Германия, беше арестуван през март, по силата на молба за екстрадиране, издадена от Белгия. В момента на задържането му той беше подозиран за 18 изнасилвания и десетки сексуални посегателства, но оттогава е признал за близо 300 нападения и общо хиляда опита.

Според прокуратурата насилникът използвал винаги една и съща тактика, за да подмами жертвите си: звънял на вратата им, представял се за инвалид с парализирани ръце и ги молел да му помогнат да уринира. Жертвите му били обикновено домакини, медицински сестри в старчески домове или жителки на студентски общежития в Дюселдорф.

Списание "Фокус" отбелязва, че прокуратурата обвинила Йорг Петер П. "само за три случая на брутално изнасилване и шест опита за изнасилване".

Адвокатът му обяснил престъпленията на своя клиент с "трудно детство" и "проблемно развитие".

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини