Нови заплати след края на света. Преглед на националния печат

„Сега": Папандреу: Държим на "Бургас-Александруполис"

И ние държим на екологичната оценка на нефтопровода Бургас-Александруполис и я очакваме, заяви министър-председателят на Гърция Георгиос Папандреу преди началото на съвместното заседание на правителствата на България и Гърция в резиденция Бояна.
Ние държим на проекта, заяви гръцкият премиер, но каза, че за него екологията също е важно нещо. Той добави, че неговата страна държи също на "Южен поток", като и на свързването на газопреносните системи на двете страни. Папандреу заяви, че сътрудничеството между двете страни е на нов по-висок етап, откакто двете страни станаха партньори в НАТО и ЕС и са пример за останалите страни в региона.

„Стандарт": Нови заплати след края на света

Родните чиновници трябва да устискат до края на света със сегашните си заплати. Това сочат сметките на финансовия министър Симеон Дянков. Парите за заплати и пенсии да се замразят през следващите две години, предвижда тригодишната бюджетна прогноза, приета от кабинета вчера. Това означава, че служители, лекари, учители, полицаи ще харчат повече след 21.12.2012 г., когато според календара на маите ще настъпи краят на света. Министрите ще могат да увеличат възнагражденията на хората си само ако продължат със съкращенията.
Ново съществено свиване на щата обаче едва ли ще бъде възможно, тъй като чиновниците и полицаите вече са по-малко с близо 11 000 души, а до края на годината се очаква броят им да се свие с още 2500.

„Новинар": Арестуваха жената на Вальо Топлото за рекет

Антимафиоти и полицаи от Икономическа полиция арестуваха трима души заради опит да подкупят бизнесдама в района на столичната "Топлофикация". Според информациите сред изнудвачите са бившият шеф на дружеството Валентин Димитров и съпругата му Станислава. Те се опитали да изнудват собственичката на фирма да плати 30 000 лв., за да бъде продължен договорът й със софийската топлофикация.
Бизнесдамата и Димитров вече имали среща миналата седмица в заведение в столичния кв. "Изток", за да уговорят плащането на рекета.

„Труд": БСП пита Цветанов: Държава на палките ли сме?

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов ще отговаря днес пред парламента за "побоя погрешка" на семейство в Кърджали.
Скандалът, че заради объркан адрес полицаи нахлули в дома на сем. Мустафови и пребили обитателите, гръмна преди ден, въпреки че случката е от петък. Най-сериозно пострада 20-годишната Шерин, която е със сцепена глава. Депутати обаче се канят да питат Цветанов за всички инциденти при арести за последната година.
За изслушването на вицепремиера след няколко процедурни схватки се "споразумяха" накрая БСП и ГЕРБ.

„24 Часа": „Сълзата" капе в Народния театър

Правителството прие постановление за преобразуване на държавни културни институти. С това започва реформата в системата на сценичните изкуства, съобщиха от правителствената информационна служба.
Концепцията, предложена от Министерството на културата, предвижда Новият драматичен театър „Сълза и смях" да се влее в Народния театър „Иван Вазов". Държавният музикално-драматичен театър „Кадрие Лятифова" (Кърджали) ще се преобразува в Драматично-кукления театър „Димитър Димов". ДМДТ „Назъм Хикмет" ще мине към Драматичния театър „Антон Страшимиров" в Разград. Родопският драматичен театър „Николай Хайтов" ще влезе в ДТ „Н. Масалитинов" - Пловдив.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини