БСП поиска оставката на Божидар Димитров, а той - тази на Станишев

Скандалният език на министъра без портфейл Божидар Димитров раздвижи горещия въздух в страната. Историкът получи редица критични коментари за поведението си, но също така и подкрепата на ГЕРБ.

Днес червените поискаха отавката на Божидар Димитров като министър и депутат. Това стана ясно от пресконференция на БСП.

Антон Кутев помоли Димитров да се извини, заради изказването си, в което използва определението „шибан народ”. „Така нареченият „шибан народ” плаща заплатата не само на Божидар Димитров, но и на министър-председателя. Ако Димитров все още не намира достатъчно основание да се извини, ако наистина не харесва народа - защо той му плаща заплатата”, попита Кутев. Според него оставането на министерския пост на Божидар Димитров е напълно неприемливо.

"Според мен Божидар Димитров не може да остане изобщо в политиката", заяви Кутев. По думите му не е ясно какво е направил досега Димитров като министър без портфейл, отговарящ за българите в чужбина.

От БСП демонстрираха пред журналистите електронен сайт, в който всеки може да заяви протеста си и да гласува за оставката на министъра.

Божидар Димитров, потърсен за коментар, не остана длъжен в предложенията и заяви, че е много разочарован от това, че БСП все още не са поискали оставката на Сергей Станишев, предаде Фокус.

"Мислех, че най-сетне ще поискат оставката на Сергей Станишев, за да вдигнат партията си на крака", коментира Божидар Димитров.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини