И за яхти ще ни питат при преброяването

Притежавате ли яхта, ползвате ли слънчеви панели за топла вода или отопление на жилището, имате ли енергоспестяваща дограма. Това са само част от въпросите, продиктувани от по-високия жизнен статус на някой нашенци, включени за пръв път в анкетните карти на започващото утре пробно преброяване на населението и жилищния фонд, предаде АСН.

Стара Загора, Плевен и Велико Търново са трите областите, в които ще се тества системата за преброяване. За първи път ще можем да се преброим и по електронен път – в Интернет. Според предварителните проучвания на НСИ 100% от анкетираните старозагорци били готови да се включат в преброяването без никакви резерви. Близо 30 на сто пък са декларирали, че биха попълнили анкетните карти в Интернет.

Общо 40 хил. са преброителите, който от утре ще влизат в домовете. Това са основно студенти, педагози, икономисти, които са в отпуск, имало и безработни. Те ще получават по 1,60 лв. за попълнена анкетна карта на лице и по 0,50 лв за сграда. За двете седмици можели да си докарат по една средна заплата – между 400 и 500 лв.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини