Гербер раздава свое правосъдие в Баните. Хасковлия по пътя на Бербатов. Преглед на печата

Гербер раздава свое правосъдие в Баните, пише в заглавие над главата днес „Хасковска Марица”. Скандалджията бил Иван Вълчев, който налитал на местни хора. Срещу него в полицията е подадена втора жалба, пише вестникът. Вълчев пък опонира, че непрекъснато го клеветели и провокирали. Според местния шеф на ГЕРБ Иван Петров Вълчев бил редови член на партията, в близките дни щели да разгледат поведението му.

Анализират в Австралия находки от Глухите камъни, пише в другия акцент на първа страница в броя. Откритите артефакти в скалния комплекс ще се пращат в австралийска лаборатория, за да се датират с точност. Според археолога Георги Нехризов те са от първото хилядолетие преди Христа.

Гаф: Общината отсвири Спортното, акцентира със снимка от първа страница вестникът. Нито един представител на общината, нито от инспектората по образование не присъствал на вчерашното откриване на новата учебна година в Спортното училище, което отбелязва своята 40 годишнина. Темата е водеща и за спортната страница.

Тийнейджър в кома след челен удар на „Кърджалийска”, пише в акцента на 3 страница. Става дума за вчерашната тежка катастрофа, при която пострадаха две деца.

Те идват! Заглавието е от 5 страница. Става дума за лютите фенове на „Ботев” Пловдив, които пристигат в Димитровград за мача в неделя. В бригадирския град се очакват безредици и метежи, прогнозира изданието.

Кризата върна 30 гурбетчийчета в клас, пише във водещия материал на първа страница в „Новинар юг”. Семействата се върнали от Испания, Гърция, Турция, Англия. Според експертите причините най-вероятно са икономически.

Две деца тежко ранени в обърнато ауди, заглавие над главата на вестника. Става дума за вчерашната катастрофа на „Кърджалийска”.

Кръстоносци опоскали наш скален манастир, анонсира със снимка от първа страница вестникът. Според археолозите раннохристиянският манастир в местността Глухите камъни е бил плячкосан от участници в Третия кръстоносен поход. Рицарите били католици и не се свенели да посягат на православни манастири и църкви.

Само две фирми в областта правят „Стара планина”, пише в акцента на втора страница. Това са димитровградската „Лотос” и харманлийската „Рони”.

Сериен килър иска 20 г. за двойно убийство, акцент от криминалната страница. Става дума за Недялко Димитров Момата, който обжалва пред върховния касационен съд доживотната си присъда без право на замяна.

Хасковлия поема пътя на Бербатов, заглавие от 7 страница. В материала се описва изгряващата звезда на родния футбол – 18-годишния Николай Радков. Момчето било прието в отбора на „Брук хаус колидж” в Англия и спечелило частична стипендия. Родителите му потърсили помощта на родни футболни агенти. Когато обаче разбрали, че трябва да помагат в издръжката, мениджърите се отдръпнали. Момчето отрано научава истината – родните футболни агенти са готови да печелят от футболиста, но не и да инвестират в него.

Това бяха основните теми в днешната преса.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини