Пенсионират шефа на полицията в Кърджали

Цветан Цветанов представя шефа на полицията Тодор Терзиев (вдясно) при назначаването му миналата година

Шефът на областната дирекция на МВР комисар Тодор Николов Терзиев ще бъде пенсиониран в средата на този месец, твърдят ченгета. Очаква се кадровата промяна да стане на 14 септември. В Кърджали за случая щял да пристигне високопоставен служител на МВР. Не е изключено да бъде лично министър Цветан Цветанов.

Кърджали бг вести научи, че самият комисар Терзиев имал желание да излезе в пенсия. Това твърдят негови колеги. Една от причините е отношението на по-стари служители, които приемат назначението му за политическо.

Комисар Терзиев бе назначен по предложение на министър Цветан Цветанов. Лично вицепремиерът и дясна ръка на Бойко Борисов дойде в Кърджали да го представи. Това стана на 4 септември 2009 г. Тогава министър Цветанов посочи, че основните задачи пред комисар Терзиев са три - да предложи нова структура и нови началници на сектори, да се пребори с корупцията, като събере доказателства по случая с Водното огледало и да разчисти наркопласьорите.

Очакваше се като криминалист Терзиев бързо да се справи с възложените му задачи. Кризата обаче засили престъпносттта и показателите на областната дирекция се влошиха. Това също е причина за желанието на топ полицая да се оттегли.

Самият министър нееднократно е заставал зад комисар Терзиев. Показателен бе случаят с скандалното нахлуване на ченгета в дома на семейство Мустафови. Вицепремиерът не се поколеба да защити кърджалийската полиция в парламента. Пред медиите тогава Кадир Мустафов заяви, че го клеветят, за да се отклони вниманието от действията на цивилните полицаи.

Факт е, че все още полицията в Кърджали се бави с доклада по действията на ченгетата и той не е внесен в прокуратурата, твърдят запознати.

Разрастването на скандала с Мустафови безпорно се отрази на авторитета на комисар Терзиев. Чашата преля, когато в Кърджали бе направен обирът на годината - в центъра на града посред бял ден бяха отмъкнати 10 кг злато.

Все още не се знае кой ще замени на поста комисар Терзиев. Преди една година, когато той бе назначен, за алтернативен кандидат се спрягаше името на бившия шеф на БОП Борислав Ботев.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини