Топченгето Раиф Мустафа се цели в кметския стол на Кърджали

Раиф Мустафа

Бившият замминистър на вътрешните работи  в  правителството на Тройната коалиция Раиф Мустафа е кандидатът за кметския стол в Кърджали на вътрешнопартийната опозиция в ДПС. Мустафа не криел желанието си да участва в номинациите за градоначалник на Движението за права и свободи и да надделее над Хасан Азис, твърдят  депесари. Бившият топ полицай имал  амбицията  да натрие носа на човека, който дърпа конците в Кърджали-депутатът Ремзи Осман. Двамата премериха сили в надпреварата за депутатска номинация през 2009 г. Тогава спечели Раиф Мустафа. Веднага след това обаче той бе обвинен, че посредничи за давене на подкуп.  Това го извади от депутатската листа за сметка на Ремзи Осман. Злите езици твърдят, че натопяването на Мустафа е свързано с предизборните комбинации.

Номинирането на Раиф Мустафа за кмет ще му позволи да изчисти името си в публична надпревара. Съдът го оправда и той търси обществена реабилитация.

Ще припомним, че ДПС започват от рано подготовката си за местния вот. В местните и общински съвети се провеждат вътрешни избори, които определят най- популярните кандидати. Областният съвет прави предложения до централата. Последната дума има Доган.

Мустафа е готов да мине през цялата тази процедура, твърдят запознати. Той и хората около него се надяват, че в последния момент ГЕРБ ще изкара компромат срещу Хасан Азис и топ ченгето ще бъде безспорен фаворит.

Опонентите му обаче сочат, че миналото му на служител на секретните служби по времето на Възродителния процес може да се окаже решаващо. През  1999 г. той загуби състезанието със Сейфи Неджиб за поста председател на ОбС на ДПС имено заради резервите на актива към биографията му.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини