Балкански внесе плажен тенис в Хасково

Плажни тенисистки разкършиха тела на пясъчните кортове на Кенана

Председателят на местния тенис клуб Румен Балкански се включи в основаването на организирано първенство по плажен тенис. Хасково е един от 7-те града които това лято правят турнир в новия за България спорт. На кортовете на „Кенана“се събраха 8 двойки, които участваха в демонстративен турнир. От следващата година градът ни ще стане редовен участник в националната верига. Тя включва 5 морски града, Хасково и Банско.

Правилата на плажния тенис са идентични с тези на традиционния, обясни генералния секретар на родната тенис федерация Георги Дончев който откри турнира. Играе се един сет до 6 гейма, като се изпълнява само по един сервис. Заради настилката от пясък, топката не се допуска да тупне, а ракетите са без кордаж. Постановката на мрежата пък напомня бадминтона. За да се покрива корта, мачовете са задължително на двойки.

Участваха състезатели от София и Пловдив

„По евтин и достъпен. Могат да се правят плонжове. Да играят стари и млади и мъже и жени в един мач защото физиката не е решаваща“. Така набеляза предимствата Георги Дончев. За да привлече желаещи да играят този нов спорт, Балкански обяви че първата година спортът ще се практикува безплатно. Освен че няма да има наем за кортовете, ракетите и топките също се осигуряват безплатно от клуба.

Спортът позволява равностойно да се състезават мъже и жени

Що е то плажен тенис и как се играе той вижте в нашия видеорепортаж

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини