Кърджалийци няма да протестират срещу новата транспортна схема

Кърджалийските превозвачи няма да протестират следващата седмица в София, за което настояват хасковските им колеги. Въпреки че са разделени в подкрепата си за новата транспортна схема, според която само между градове с 30 000 души ще има директни линии, местните фирми са единодушни, че няма да потеглят за столицата, както обявиха централните медии.

В момента на страната на правителството са големите превозвачи в Кърджали, както и в цяла България. Димитър Димитров, собственик на фирма „Мариета”, смята, че основания за протест няма. Това е единственото правилно решение на транспортното министерство от 20 години насам. Не може малките фирми да пускат микробуси пет минути преди нашите коли и да ни обират пътниците, а ние да возим едва 5-10 клиенти. Автобуси за по един милион лева стоят в гаражите. Никоя фирма не може да издържи. Трябва да има строг регламент, аргументира се Димитров.

От „Олмена”, една от фирмите, спрягана за участник в демонстрацията в столицата, категорично отхвърлиха възможносттта да протестират.

Юри Йорданов, дългогодишен превозвач, отрече да има настроения за протести в Кърджали сред малките фирми, които имат изгода от старата схема.

Засегнати обаче са превозвачи, които возят от Неделино и Златоград, отбелязва сайтът Родопи 24х7. Не е изключено те да подкрепят хасковлии.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини