Кметът: Ангажиран съм в следващите местни избори. Преглед на регионалния печат

"Само 3 рейса Хасково-София" водещо заглавие във вестник "Новинар Юг". Толкова ще останат линиите до София, ако се приемат предложенията за промяна на закона за автобусните превози. Заради нерентабилност ще паднат много ключови линии, които досега се компенсираха от други, по-печеливши. За това алармира шефът на "Сърнела" Красен Ангелов. Темата под челното заглавие е за недомислиците в предлаганите законови промени и намеренията на превозвачите в знак на протест да блокират с автобуси столицата.

"Бойко влезе в преговори с Асталди" водещо на страница втора. Премиерът лично се е заел с италианската фирма след като стана ясно че строежът на високоскоростната жп линия до Свиленград не може да бъде завършен до 2010-та година и следователно не могат да се усвоят отпуснатите по програма ИСПА пари. От това държавата ще загуби между 40 и 70 млн евро. Обсъжда се вариант, линията да бъде довършена с пари по европейската програма "Транспорт". Междувременно "Асталди" започна да освобождава работниците си.

"Глобиха с 300 лв пиян футболен хулиган" на спортната страница. Той е от агитката на Ботев ПД, чийто отбор гостува в Димитровград за мач от "В" група. Бившия шампион на България изпадна от елита заради дългове и стигна чак до 3-та дивизия.

На страница 4-та интервю с кмета Георги Иванов: "Важното е , че камбаните бият, не за кого". Темата-кой от трите рискови обекта през управлението на Иванов му е донесъл най-големи проблеми. Визират се ремонта на театъра, музеят на тракийското изкуство в Александрово и камбанарията зад Богородица. Излиза, че заради спазването на закона за камбанарията е избран изпълнител, който е сбъркал тотално работата и затова обектът няма да бъде завършен. На 8-ми септември, тоест днес обаче, камбаните ще бият и това е важното, а не за кого перифразира Хемунигуей кмета Иванов. И една любопитка: кметът може да не се кандидатира за следващите кметски избори, но при всички положения ще бъде ангажиран с тях. Как? Явно това не е въпрос, който е вълнувал водещия интервюто.  В местният вот е разковничето според градоначалника-от ГЕРБ налагат икономическа блокада на Хасково заради наближаващите избори. Искат Иванов  да стане от кметския стол за да седне някой друг. Техен човек.

"Палав крокодил на Кенана" заглавие над главата във вестинк "Хасковска Марица". 18 годишен нилски крокодил, стана първият крокодил въобще, който е настанен в хасковския зоопарк. Влечугото, за което се носи славата на човекоядец, е наречено "палаво".

"Отстраняват самозабравилия се гербер в Баните"-чело на вестника. Иван Вълчев налетял и ударил в лицето шефът на общинска служба "Земеделие" Станислав Педев, който подал жалба в полицията. Цялото регионално ръководство на ГЕРБ ще нищи съдбата на самозабравилия се гербер. Той пък е готов сам да се махне от тях.

"Поети от Хасково и Крушевац готвят книга"-последното водещо заглавие в "Хасковска Марица". На вътрешните страници-"С камъни и трошляк пълнят ропите по Акация" и "Шофьорка сефтоса новия си форд на път за |Кат". Сефтоса в случая означава удари. При катастрофата няма пострадали.

На страница 4-та заклетите планинари-любители семейство Ангови: Готвим се за Матерхорн, мечтаем за Хималаите.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини