Новите камбани глухи. Хванаха бракониер след ПТП. Преглед на регионалния печат

"Новите камбани глухи, слагат още две", челно заглавие в "Хасковска Марица". Звънът на камбанарията бил слаб и повечето граждани не го чули по обед на 8-ми септември. Тогава електронно задвижваният ансамбъл от камбани бе тестван. Заради това общината решила да поръча още две камбани.

Доста хора се събраха на Ямача, подведени от празничния афиш, на който бе отбелязано тържественото откриване на камбанарията. Най-рано това може стане на 14-ти септември.

"В Гурковата къща редят местата за панаира". Частна фирма събирала таксите, друга пък дава входните пропуски за автомобилите. Общината остава с пръст в уста, изтърва сериозни приходи, пише "Марица"

"Пет деца от дом първолаци". 5-те деца са от дом "Асен Златаров"

"Трафикът на границата падна двойно", водещо на страница 3-та. Причината била че напливът на гастърбайтери вече отминал.

"Китайци ядат птичи крака от Хасково". Щяло да се прави предприятие за птичи крака, съобщават от РВМС. Износът бил за Азия. Тукашният деликатес бил за ..котки, там щял да бъде яден от китайци. Вкусове.

"Хванаха бракониери след ПТП", пише във водещ материал "Новинар Юг". Миналия ден фолксваген катастрофирал на кръговото на "Раковски" . Той бил пълен с роми, които транспортирали незаконно отсечени дърва. Ромите били глобени. Вичко това преразказано по думите на старши лесничея от Хасково Илин Ставрев.

"Рокер се заби до РПУ в шевролет". РПУ-то е в Димитровград. В комоцио е 18-годишно момиче, возело се на мотора. Виновен е мотористът, не спазвал дистанция.

"Дървата скачат с 15 лв". Следва да поясним-на някои места.

"Олимпийски рефер по баскетбол стана почетен хасковлия". Реферът е Артеник Арабаджиян. Странно защо вестникът прави справка за арменците, удостоени със званието почетен гражданин. Били 4-ма досега.

"Бойко върна болниците в 1997-ма година". Думите са на шефа на хасковската ортопедия д-р Румен Иванов на страница 6-та. И още малко от интервюто: ако болните трябва да си носят храна от вкъщни, по-добре да затваряме и да си ходим". Според лекаря може да се стигне дотам, че хората да си плащат и престоя в болницата, нищо че са здравно осигурени. Докторът еднозначно хвърля вината за хала на здравеопазването върху Бойко и неговия ГЕРБ.

"Учебниците за 8-ми клас най-скъпи" - водещо от страница втора. Това пък е за хала в образованието. Комплект учебници струва 200 лв.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини