Узунджово на тезгяха. Отвориха 5-тата врата. Преглед на регионалния печат

"Узунджово" пак на тезгяха, пише вестник "Новинар Юг". Става въпрос за бившето летище край хасковското село. След дълги разтакавания и един провален конкурс, сега целия комплекс с десетки сгради/полуразрушени/ се вади отново на тезгяха на цена от около 2.5 млн лева. Собственик е министерството на отбраната.

"Петата врата към Гърция е отворена". 5-тата врата се явява пункта Ивайловград-Кипринос. Вчера той бе открит от българският президент Георги Първанов и гръцкият му колега Каролос Папуляс. Папуляс откри преди 20 години и пункта Свиленград-Орменион. Явно му е хоби. До края на мандата му можем да отворим и други врати към южната ни съседка.

"Колоездач си троши черепа във ван". Тежка катастрофа на кръстовището за АГО вчера изпрати в реанимацията 31-годишния Руслан Михайлов. Неговия велосипед не намалил при спускането си по "Васил Левски" и се забил в идващ отдолу автомобил.Състоянието на велосипедиста е критично.

"Бандити задигат шкаф със 6 бона, хващат ги" 45-годишния Здравко Д от Димитровград и негов съучастник задигнали сейф със 6 бона в него от димитровградско село. Полицията им хванала дирите и ги заловила. При обиска в дома на крадеца открили специално оборудване-очила за нощно виждане,  радиостанция и др. Здравко Д.има богато криминално минало.

Интервю с ДесиСлава на страница 6-та под заглавие "Обичам чесън и Моцарт". Откровението ни хвърля в рубриката "Без думи"

"Барелефът на Китов без конкурс" е водещата тема за "Хасковска Марица". Поръчката на общината е била за 9 500, в такъв случай няма нужда от конкурс, обяснява пресаташето Бояна Тодорова. Творецът Михо Михов бил избран по впечатления от предишни работи. Нещо което навлича недоволството му на колегите творци. В тази среда неразбраните "гении" са много, така че нищо чудно че има недоволство.

"Архив под ключ спъва кандидат-пенсионер" Кандидат пенсионерът е Киро Кирев от Узунджово, който от два месеца не може да си изкара документ от кметството, щото било заключено. Само този документ му оставал, но кметът Ванчо Ванчев все го нямало и държал вратата заключена. Освен че звучи несериозно, възниква въпросът защо не се е оплакъл в НОИ каквато е процедурата? Ванчев пък развива друга версия в духа на междуселските войни-имало нередност в документите, Кирев хем бил тракторист, хем бил вписан като общ работник. И прочие. Темата е преценена като най-важната за вестника, заглавието е изведено над главата.

"Отворириха 5-тата врата с Гърция" кратка дописка на първа страница. Половината е за отзвука от този акт в европейските медии.

"2.8 млн лева стари борчове прибра НАП". Браво.

"Вадят летище Узунджово на тезгяха". Заглавие в "Хасковска Марица". Цялата 4-та страница е посветена на тържаната цена и историята на летището. Добавена е интересна подробност-военното министерство реши безвъзмездно да предостави 5 декара от бившия КЕЧ на община Хасково. С което изпълни буквално препоръките на областният Румен Данев, който сметна че това е достатъчно да се погасят задълженията на министерството към общинската хазна. Общината искаше 17 дка и не е ясно дали ще опрости близо половин милион натрупани от военните местни данъци и такси.

Това бе по интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини