Борци винят кмет в лъжа, той им го връща

Борби тази година ще има, кълнат се в Марица

Кметът на Симеоновград Милгена Рангелова лъже, че финансира традиционните народни борби които всяка година се провеждат в града край Марица в началото на октомври. Това твърдят представители на местната борцова общност, които всяка година организират, провеждат и финансират състезанието. Повод за гневното им изявление бяха твърденията на Рангелова, че миналата година е финансирала борбите с 4 хиляди лева, а през тази няма пари и съответно борби. Парите миналата година, както всяка година бяха осигурени от спонсори. На общината разчитаме да ни предостави спортната зала когато има дъжд. Иначе правим схватките на открито, възмутено коментираха спортни деятели. Ако тази година борби няма, ще бъде прекъсната традиция от последните 30 години.

Според местните борци, общината трябва да заделя пари за борбата заради огромните успехи напоследък. Местната школа е национален шампион при момичетата и момчетата, а 6 от състезателите, които спечелиха отборната титла на кадетите за Хасково са от града на Марица.

Обвиненията към мен са глупости, заяви Миглена Рангелова. Миналата година финансирах борбата, за това има фактури. Господата които твърдят това лъжат, обяви дамата. Що се отнася до тази година, Рангелова призна че имало планирани 3 хиляди лева бюджет за борбата, но парите са били пренасочени към по-належащи разходи. Градоначалникът изрази готовност да помогне с предоставянето на спортната зала и организацията за провеждането на тези борби, ако борците си намерят спонсори. Нещо което е малко вероятно.

Въпреки обявените рестрикции от местния бюджет, настроенията са тази година борби в Симеоновград да има, със или без общината. Те ще се порведат по традиция на 3-ти октомври.

Г.Христов

По традиция схватките са на открито
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини