Италианско преследване: Фиат гони Алфа, зрителите скучаят

Италианско преследване между две "Алфи"

Фиат Типо и Алфа Ромео се надбягваха в италианско преследване на хасковската картинг писта. Състезанието бе централно в програмата от втория ден на фестивала на италианските коли. Другото бе картинг.

За съжаление, в гонката се записаха само алфа Ромео и Фиат типо. В инпровизирания дуел на марките, Ромео-то спечели очаквано. Пилотите не настъпваха много газта, защото изобилстващата от остри завои писта заплашваше да ги изхвърли по трасето. На няколко пъти заиграни пилоти излизаха от шиканите с двойка гуми във въздуха. Логично, после връщаха газта.

Италианското преследване е между две коли които стартират от противоположните краища на пистата и трябва да дадат най-добро време в рамките на три състезателни обиколки. За зрителите остана малко неясно кой води и в крайна сметка печели във всеки тур понеже колите така и не скъсяваха видимо дистанцията помежду си. Развоят на състезанието беше ясен само за организатори и мотоманиаци, които по свои ориентири по трасето разбираха кой е пръв и кой втори.

Всичко ставаше кристално ясно само ако някой от двойката се откажеше и другия печелеше служебно. Имаше няколко такива случая. Иначе по списък се пуснаха 11 двойки. На принципа на директната елиминация се излъчваха двата най-добри пилота, които се пускаха във финалния тур.

Многото красавици, по традиция накацали край пистата, оглеждаха повече пилотите и лъскавите им возила. За някои и това не бе много интересно и с помощта на гаджетата си спретнаха импровизиран плаж. Наливната бира на прилични цени, бе другото хубаво нещо.

Г.Христов

Често завоите се взимаха на две колела
На правите участъци колите вдигаха до 100
Слънцето затрудняваше не само пилотите но и зрителките
В очакване на зрелище-на сянка и с бира
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини