Ядем "Стара планина" от замразено аржентинско. Преглед на регионалния печат

"Ядем "Стара планина" от замразено аржентинско", водещо заглавие във вестник "Новинар Юг". Думите са на ветеринаря и фермер д-р Исмаил Мустафов. Проблема не е е в държавния стандарт, смята докторът, а в липсата на цялостен контрол върху суровината и пазара на храните в България. Вратичка в закона позволява да се представят стоки от "истинско" месо които са произведени от замразена суровина, внос от далечни дестинации като Аржентина. Решението, според докторът, е в създаването на агенция за храните, по примера на развитите държави.

"Разболяха пенсионер, жилят го със 3700 лв". Пенсионерът е от свиленградското село Студена. Схемата е позната, катастрофирал е син, трябват пари да се измъкне от затвора. Измамниците искали 5 000 лв, човечецът имал 3 700. Като разбрали за измамата, хората от Студена спретнали потеря която да гони бандидите. Засега не са открити.

"Болниците на протест от днес". Протестът ще се състои във връзването на черни лентички по ревера на докторите. Засега само харманлийската болница е готова да стартира със символичния протест, останалите ще решават "по съвест" както твърдят от хасковската МБАЛ.

"ГЕРБ: Найденов прехвърля ПМГ на Хасково". Дългоочакваното прехвърляне на сградата на математическата гимназия от министерството на земеделието на общината най-накрая стана факт със видното съдействие на депутатите от ГЕРБ Иван Петров, Фани Христова, Делян Добрев и Иво Димов.

"Инвалиди и Майки в битка с недостъпно Хасково" водещо заглавие във "Хасковска Марица". Обзор на обществените сгради в града които са достъпни за майки с бебешки колички и инвалиди. Малко са.

Огромна снимка на първа страница от вчерашната катастрофа, която изправи 53 годишен моторист пред прага на смърта.

"Центърът" се пренасити с търговски площи. Изобилстват помещенията които се дават под наем ама няма кой да ги вземе. Наемите дори в центъра са паднали до 500 лв, искат се и 1000 но трудно се намират мераклии. Търговци и собственици разчитат че началото на учебната година ще раздвижи пазара.

"Алпинист катери 8 часа 43 метров пилон". Хасковлията Иван Ангов си врътна един работен ден, докато изкачваше 43-метровия пилон на Капитан Андреево за да смени прокъсания национален флаг.

"Хасковлийка-вицеевропейски шампион по джудо". Това е Ивелина Илиева в категория до 57 килограма. Уточнението на страница 6-та е, че девойката, която е възпитаничка на местната школа, сега завоюва слава за софийския ЦСКА.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини