Хлябът пак поскъпна. Зазиждат блок на "Кирков". Преглед на регионалния печат

"Ядем майски хляб от вчера" съобщава във водещ материал вестник "Новинар юг". Майски, в смисъл че на цена от май, когато насъщния бе 90 стотинки за самун. До вчера хлябът бе 85, но вече се продава с 5 стотинки по-скъпо, дори и типовия. Реколтата била с лошо качество, вкупом обясняват мелничари и търговци и се застраховат, че реалната цена била 1.20. Всяка година едно и също-зърнопроизводителите афишират какво хубаво зърно са произвели, после мелничарите контрират, че то всъщност е много лошо и накрая магазините продават по скъпо оправдавайки се с всеобщо поскъпване, световна криза и нашествие на марсианците. Ако това последното стане, цената на хляба ще стигне поне 5 лв и ще трябва да минаваме на пасти.

"За ЧРД-бабата гръмната, бащата посечен". Екшънът се развил в симеоновградското село Тянево. За втори път, ром от любимешкото Оряхово пробвал да си отвлече 2 годишния син, който бил отглеждан от бабата. Даже отишъл с пушка и даже гръмнал, ама уцелил една от спътничките си. Оряховци пък го погнали с брадви и го хласнали по рамото. Няма тежко пострадали от касапско-пушечните методи за разрешаване на семейни противоречия. Всички са арестувани.

"Сестри Стоеви със злато от балканиадата". Габриела и Стефани Стоеви за пореден път убедиха, че са новото спортно бижу на Хасково спечелвайки златото на балканиадата по бадминтон на двойки. Още преди година hasкоvo.net цитира думите на треньора им Станимир Бойчиновq че от тези деца ще излезе нещо голямо. Е, той е бил прав.

"Гражданска защита спаси за 12 мин обгазен в бирената". Част от симулация как трябва да се действа при химическа авария. Спасителните екипи бяха ефектно декорирани с костюми. Времето пък може да се брои за постижение, стига да се повтори в реална ситуация.

"Хрема и вируси натръшкаха ученици" водещо заглавие във "Хасковска Марица". С уточнението , че хремата все пак е причинена от вируси и е последствие от заразяване. Иначе респираторно сенситиален вирус и рота вируси изпоразболяха малки и големи, според лекари в региона. Мини епидемията била характерна за дните около първия учебен ден, когато накуп се събират много хора след дълга пауза.

"Депутатите от ГЕРБ спасиха лаборатория на РВМС". Нагледен пример как народни избраници могат да помагат на района който ги е избрал. Резултат, който показва, че лобизъм не е мръсна дума. В случая лобирането на Иван Петров, Делян Добрев и сие пред земеделския министър Найденов го е отказало от закриване на модерната лаборатория.

"По тон грозде от декар вадят в Ивайловград". Там гроздобера започна по традиция по-рано. Тук се чака края на септември или началото на октомври.

"Зазиждат хасковлии от "Кирков" 56-66", на цялата страница 4-та. Публикацията е по читателски сигнал. Нов строеж на кръстовището с "Дунав" на практика закрива терасите и прозорците на първите няколко етажа. Строежът няма табела на която да е отразено кой строи, докога строи и какво се строи. Хората събират подписка срещу поредното безумие и посочват другите два строящи се обекта там, които също са на метри от техните тераси и на практика затапват всякаква видимост. Опитът на репортерите да разберат от общината дали строежът е законен и какво в крайна сметка се строи, се натъква на искането въпросите да бъдат отправени в 14 дневен срок, писменно и едва тогава отговор. Такава била практиката. Интересно ако някой от общината се разболее и пита лекарят какво му е, а онзи и без това освирепял от това че месеци стои без пари му каже, питай писменно ще ти отговора в 14 дневен срок, какъв ще бъде резултата? И още нещо любопитно-зам кмет обяснил че не ползва електронна поща. Кореспонденцията водил само на хартия, затова репортерите да взимат химикалките. И това в 21-ви век.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини