Виолена възкръсна след година забвение

Шампионската тройка, Живка, Деметра и Димана

С два златни, 3 сребърни и един бронзов медал от силен международен турнир, хасковския аеробик клуб „Виолена“ възкръсна за големия спорт. Като истински шампиони, момичетата и момчетата на Теменуга Илиева сториха това там, където започнаха техните проблеми-на международния турнир за купата на Пловдив. Точно преди година там, „Виолена“ бе наказана от българската аеробик федерация с лишаване от състезателни права за 1 година. Поводът бе бурна реакция срещу съдийско решение, подсилена пред ръководството на федерацията и от хасковски фактори.

Загърбили миналото, от Виолена се доказаха там където са най-силни-на състезателната пътека.Ангел Казаков спечели златен медал при 12-14 годишните в конкуренция на състезатели от 4 държави и цвета на българските клубове. Втори остана другия представител на хасковския клуб Дейвид Касъмов. Още два сребърни медала взеха 6-цата на Виолена и двойката Димана Николова и Живка Димитрова.

Във възрастова група 9-11 пък тройката на Виолена в състав Димана Николова, Деметра Лечева и Живка Тодорова стана шампион безапелационно. Клубът спечели бронзов медал и на двойките при 15-годишните. Така всеки от 11-те участници на „Виолена“ спечели отличие, въпреки наличието на 150 български и чужденстранни състезатели.

На 1-2 октомври хасковлии ще опитат да продължат ренесанса си на държавното първенство в Боровец. После ще заминат в пълен състав за Австрия за изключително силния международен турнир - откритото първенство на Виена.

Г.Христов

Теменуга Илиева
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини