Марчев разцепи кметското мнозинство в ОбС. След каймата от месо-и вино от грозде. Преглед на печата

Златко Марчев разцепи кметското мнозинство в ОбС, пише в акцент над главата в „Хасковска Марица”. Най-приближените до градоначалника съветници гласуваха срещу негово предложение в петък, допълва изданието. Предложението бе за продажбата на офисите на първия етаж на малкия бизнесцентър, за който се оказва, че не са уредени реституционните претенции. Въпреки несъгласието на разбунтувалите се от мнозинството, предложението бе прието.

Спасиха съдия Георчев с уникална операция, пише в другия акцент на първа страница. Шефът на районния съд в Свиленград бил подложен на уникална операция, която се извършва за първи път в България – подмяна на цялата аорта. Интервенцията минала успешно, оперираният магистрат се възстановява.

ОбС Хасково срещу промените в закона за автомобилните превози, пише още в броя. Става дума за декларацията, приета в петък.

Двама берат душа след катастрофи, акцент от 3 страница. И двата пътни инцидента са от вчера.

Държавен стандарт и за виното, заглавие на 4 страница. Темата е въвеждането на единен стандарт и за питието, както при храните. Това бе обявено вчера в Харманли от земеделския министър Мирослав Найденов.

Хасково остава скопен откъм футбол, темата на 5 страница.

Сериен килър се закани на Дебелия по ТВ, акцент над главата в „Новинар юг”. Става дума за Недялко Момата, който вчера участвал в предаването на Мартин Карбовски по Нова. Килърът казал, че е предаден от Иво Нинчев-Дебелия и чакал с нетърпение момента, в който ще се срещне очи в очи с него в Старозагорския затвор.

След каймата от месо – и вино от грозде, другият акцент от първа страница. Изискванията щели да залегнат в промените в закона за виното, текстовете все още се обсъждали.

Иванов дава хирургичния блок на Данев, взима си тенискортовете, водещо заглавие от 2 страница. Темата е петъчната сесия на ОбС. Става дума за спряното от губернатора решение  на ОбС, с което недостроената болница се обявява за публична общинска собственост. Според Данев това не е законно, защото сградата е вписана в активите на МБАЛ, която пък е акционерно дружество.

118 точки делят Гришо от Топ 100, пише на спортната страница. Единственият българин, влизал в Топ 100 през 2001 г., е Орлин Станойчев, допълва изданието.

Капанът на старите казарми дебне, заглавие на обширен материал на 6 и 7 страница. Тема на публикацията са изоставените и рушащи се военни имоти, които държавата нито ремонтира, нито дава на общината.

Това бяха основните акценти в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков                        

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини