РИОСВ – най-достъпни измежду институциите в Хасково

РИОСВ отчиташе дейността си на табла в коридора

Сайтът на РИОСВ- Хасково е сред номинираните от Програма Достъп до Информация за принос в областта на свободата на информация в категорията "Институция, най- добре организирала предоставянето на информация за граждани" (централни, териториални и местни органи на власт). Наградата ще се връчи на 28 Септември- Международният ден на правото да знам.

Другите претендетни за наградата са: Областна администрация– Разград, Общините Габрово, Бургас, Казанлък, Козлодуй и Перник, Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда", Басейнови Дирекции за Управление на Водите– Пловдив, Благоевград и Варна. Миналага година наградата ”Златен ключ" в тази категория бе присъдена на Министерство на финансите, а почетната грамота на Министерски съвет.

Годишните награди, се организират ежегодно от 2003 г.и са разпределени в седем категории- пет положителни и две отрицателни. Идеята на инициативата е да бъдат поощрявани граждани, неправителствени организации, журналисти и медии да упражняват правото си да търсят информация, а също така и институциите, изпълняващи задълженията си по Закона за достъп до обществена информация /ЗДОИ/ да създават позитивни практики в това отношение.

Сайтът на регионалната екоинспекция за миналата година е регистрирал над 8 000 посещения, като от началото на тази година броят им е над 9 500 похвалиха се от местния РИОСВ. Институцията е отворена към граждани и журналисти за техните сигнали и въпроси и предоставят пълна, според тях, информация за дейността и структурата на ведомството.

Миналата година сред номинираните бе областна администрация Хасково.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини