Внасят проектобюджета за 2011 г. и исканете за вот на недоверие

Министърът на финансите Симеон Дянков ще връчи на председателя на парламента Цецка Цачева проекта на Закон за държавния бюджет на Република България за 2011 г. в 10.30 часа. Половин час по-рано пък народните представители от парламентарните групи на Коалиция за България и ДПС ще внесат в деловодството на Народното събрание искане за вот на недоверие към правителството на ГЕРБ заради провала на политиката му в здравеопазването. Мотивите за вота вече са изготвени, а необходимите подписи за искането са събрани.

В 11 часа ще започне редовния парламентарен контрол. Първият въпрос е отправен към премиера Бойко Борисов. Той ще отговори на питане относно политика за търсене на отговорност от бившите управляващи.

Томислав Дончев, министър по управление на средствата от Европейския съюз, ще отговори на въпрос за финансовите средства, усвоени от България от приемането й за пълноправен член в Европейския съюз.

Росен Плевнелиев, министър на регионалното развитие и благоустройството ще отговори на въпрос относно некачествено строителство на участъка Перник - Долна Диканя от автомагистрала "Струма".

Маргарита Попова, министър на правосъдието, ще отговори на въпроси относно: лишаване на служителите на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" от права; състоянието на бюджета на Националното бюро за правна помощ.

Министърът на културата Вежди Рашидов ще трябва да даде отговор на три въпроса относно: политиките на Министерството на културата за реформа в сценичните изкуства; разделянето на Силистренския театър и промяната в статута и в състава на театъра; намаляване на субсидията за Фонд работна заплата /ФРЗ/ на театрите в страната.

Последен в контрола ще участва министърът на образованието Сергей Игнатов, който ще отговаря на въпроси относно: финансиране на проектни предложения по ОП "Развитие на човешките ресурси", схеми "Интеграция на децата и учениците от етническите малцинства в образователната система" и "Подпомагане на обучението на деца и ученици със специални образователни потребности"; незаконно закриване на три паралелки във Вечерна гимназия "Хр. Смирненски", гр. Пловдив.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини