Два влака се удариха челно, има ранени

Два влака са се сблъскали в района на изходния сигнал на гара Драгоил. Това съобщиха от пресцентъра на БДЖ.
Инцидентът е станал около 07.50 часа.
Единият влак идва от Сърбия и тръгва от Калотина-запад. На излизане от гара Драгоил международният влак от Белград се удря челно в служебен влак с един вагон, който вози всяка сутрин служители от Драгоман.

Първоначално от БДЖ съобщиха пред БНР, че ранени са между 2-ма и 4-ма души. По-късно обаче от пресцентъра на Министерството на здравеопазването уточниха, че има информация за около 15 ранени, предаде "Фокус" .
На мястото на инцидента са пристигнали екипи на Гражданска отбрана, полицията, Пожарна безопаност и три екипа на Спешна помощ, които ще извозят по-тежко пострадалите до ВМА и "Пирогов".

Няма опасност за живота на никого от ранените.
Всички ранени получават първа помощ на място и във филиала на Спешна помощ в Сливница, съобщиха от МЗ. По-сериозно ранените ще бъдат транспортирани във ВМА и "Пирогов".
Съобщава се за двама са с по-сериозни травми - вероятно счупени крайници. 

Изпратени са автобуси, които да извозят пътниците, които не са пострадали.

По първоначална информация машинистите са забелязали отдалеч опасността, което е намалило силата на удара. По тази причина влаковете не са дерайлирали, не е възникнал пожар или друга авария.

Според изпълнителния директор на БДЖ Пенчо Попов има щети по вагоните на влаковите композиции.

"Вероятно става дума за грешка на ръководителя на движение", заяви зам.-вътрешният министър Веселин Вучков.

От министерството на транспорта уточниха, че по случая започва разследване. Засега оттам признаха, че става дума за човешка грешка, но не потвърдиха дали виновникът е ръководителят на движение.
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков пътува към мястото на инцидента, съобщиха от ведомството му.

По разпореждаане на зам.-главния прокурор Бойко Найденов в района на инцидента вече са пристигнали екипи за изясняване на причините за катастрофата – служители на Националната следствена служба и районният прокурор на Сливница, съобщиха от МВР.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини