15 млн. джакпот в тотото! Преглед на националния печат

"Труд": 300 полицаи с 50 вувузели огласиха МВР

"С обещания не се работи." Такъв плакат стоеше начело на полицейското протестно шествие, преминало вчера по обед край централата на МВР на ъгъла на улиците "Шести септември" и "Ген. Гурко". Към 300 ченгета надуваха вувузели или свиреха с уста, но никой от сградата не излезе при тях. Вувузелите, около 50 на брой, са били купени от членове на синдиката от детски магазин, уточниха организаторите на протеста.

Вчерашното събиране в градинката бе първото от серия планирани демонстрации на Синдикалната федерация на служителите от МВР (СФСМВР). За проявата се очакваха полицаи от Северозападна България.

"Новинар": Полицаите искат свой човек в тристранката

Полицейският синдикат поиска да решава важните за страната въпроси заедно с другите социални партньори в тристранката. Участието на служителите на МВР в съвета беше едно исканията, поставени на протеста на полицаите в неделя. Зам.-председателят на полицейската синдикална федерацията Галентин Грозев заяви, че служителите на реда искат участие в Националния съвет за тристранно сътрудничество, тъй като в момента 50 000 души, работещи в МВР, не могат да защитават правата си. Митингуващите поставиха и условия да им бъдат гарантирани нормални условия на работа като дрехи и обувки. Служител на реда от митинга обясни, че се налагало да избира дали да носи летни или зимни кубинки, тъй като нямало достатъчни бройки, за да разполага и с двата вида обувки.

"Монитор": ГЕРБ печели с 35%, ако изборите са днес

Ако парламентарните избори са днес, ГЕРБ ще ги спечели с над 35%. След ГЕРБ се нареждат БСП с 13,8%, ДПС с 6,8%. Синята коалиция не би могла да влезе в следващия парламент, тъй като получава 3%. За „Атака" биха гласували 2,9%, а в дъното е РЗС и НДСВ с по 0,5%. Това сочат данните от последното проучване на социологическата агенция „ББСС Галъп интернешънъл". Данните показват, че ГЕРБ се стабилизира и при нови избори има възможност за евентуално абсолютно мнозинство.

Най-големи позитиви за управлението на кабинета „Борисов" има от позицията на ЕС към страната ни, което според 48% е най-големият успех на правителството. На второ място се нарежда борбата с престъпността, следвана от справянето с корупцията.

"Новинар": Aлексей и Яне официално заедно

Лидерът на РЗС и пуснатия под домашен арест Алексей Петров застават официално заедно в политиката, стана ясно от думите на Яне Янев в неделя. Той посочи, че Политическият съвет на РЗС приема условието на Алексей Петров за влизане в политиката - да бъде изградена екипна форма на управление.

Трактора пък се е подписал под искането на РЗС за референдум за свикване на Велико народно събрание и изработване на нова Конституция. Янев посочи, че предстои Петров да мине демократичните процедури за членство в РЗС.

"Стандарт": Хотелски звезди капят като круши

Паника обзе туристическия бранш заради готвените нови налози. Хотелските звезди ще падат като круши догодина, ако се приеме идеята туристически данък да замени съществуващата сега курортна такса, твърдят собственици. Според един от обмисляните варианти вече ще се заплаща не според заетите легла, а според общия им брой. Сумата ще се определя според звездите, като ще варира от 10 лв. на година за легло при най-ниския клас, до 120 лв. за луксозните хотели. Мярката е малкото камъче, което ще обърне колата, жалват се бизнесмени, притиснати от кризата.

"24 часа": Ислямисти с фалшиви паспорти влезли у нас

 Ислямисти от лагера "Айн ал Хелуе" в Южен Ливан са проникнали в България и Гърция с фалшиви паспорти. Това съобщи интернет сайтът orientbg.info, позовавайки се на разследване на ливанския журналист Хасан Алик и публикувано във в. "Ал Ахбар".

Лагерът "Айн ал Хелуе" е база на групировката "Асбат ал Ансар", чийто говорител обяви наскоро в интервю пред "24 часа", че България е легитимна цел на "Ал Кайда" заради контингента си в Афганистан.

В разследването е цитиран член на Централния комитет на движението "Фатах" Султан Айнен. Той казва: "От три месеца насам лица, търсени от ливанското правосъдие, активно напускат бежанския лагер. Дори днес повече от 20 лица успяха да напуснат лагера. Те пристигнаха в Европа. Някои отидоха в Гърция и по-точно в Атина. Други пристигнаха в България. Част от въпросните лица бяха арестувани в двете посочени държави, но след това бяха освободени."

"Сега": МВР и ДАНС масово следят телефони и интернет

МВР и ДАНС заляха съда с искания за ровене в интернет и достъп до телефонни разпечатки през последните седмици. Това доказа страховете, че службите масово ще се възползват от последните промени в Закона за електронните съобщения (ЗЕС). Единствено въведеният съдебен контрол ограничава стремежа им към пълен и онлайн достъп до това кой, кога, с кого и колко общува по телефона и в интернет.

3640 искания за достъп до телефонни разпечатки и интернет трафика са постъпили в Софийския районен съд (СРС), показва справка, поискана от "Сега". Информацията е за пет месеца - от 10 май, когато влязоха в сила промените в ЗЕС, до средата на октомври. Преди това разрешенията се даваха от окръжните съдилища.

"24 часа": 15 млн. джакпот в тотото!

Имаме идея за нова игра. Рано е за подробности, но мисля, че ще бъде много интересна. Това ще бъде игра, която ще позволи да се натрупва наистина много голям джакпот - над 10, над 15 милиона лева. Това обяви в интервю за "24 часа" председателят на управителния съвет на тотото Иво Тонев.

Той разкри, че играта със суперджакпота може да стартира през следващата година. Освен това се обсъжда дали от намалените вече на 2 тегления да остане само едно. Тонев се е заел да вдъхне живот и на позабравеното тото 1. То ще бъде преустроено, но пак ще бъде свързано с футболни залози. Шефът на УС отчете между 10 и 20 процента повече играчи в тиражите през първите 9 месеца на тази година в сравнение с предходните две.

"Монитор":„Бедни" шефове на дискотеки пазаруват имоти на килограм

Физическо лице, което чрез фирмата си е собственик на една от популярните Черноморски дискотеки, проверявани от НАП през лятото, има 12 недвижими имота. Официално обявените му доходи за последните години обаче са с над 1,6 млн. лв. по-малко от данъчната оценка на имотите, показа започналата от приходните инспектори проверка. Предвид факта, че пазарните цени на недвижимите имоти са много по-високи от данъчните оценки и че в хода на проверката все още не са оценени луксозните превозни средства на лицето, се очаква разликата в имуществото и доходите на съдържателя на дискотеката да се увеличи.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини