Г. Иванов и Ст. Димитров в президентската партия? Преглед на регионалния печат

Поне двама от кметовете в региона ще се присъединят към новата президентска партия, пише вестник "Хасковска Марица" във водещ материал "Г.Иванов и Ст. Димитров" в президентската партия?" Припомня се, че хасковския градоначалник е близък на президента и е участвал в инициативния комитет, който издигна кандидатурата на Първанов за втори президентски мандат. Димитров пък бил близък чрез депутатката Мария Капон. Кметът на Ивайловград Стефан Танев е другия проекто член на партия "АБВ" Намесено е името на харманлийският кмет Михаил Лисков, но той не е открит за коментар, както и ексгубернаторът Райна Йовчева. Хасковския кмет пък коментира, че след 1 година кметуване излиза от политиката.

"Духовници търсят помощ за неделно училище" На голяма снимка от първа страница са отец Петър от храм "св. Димитър" и богословът Алена Кильова. Те търсят пари за ремонт на по-голямо помещение, защото това било препълнено с деца и тепърва щели да идват.

"Чудо! РДНСК събори акт на имот на Марашев". Имотът е в Ставри Димитрово и уж беше узаконен. РДНСК Хасково обаче открили нередности и подали сигнал до Пловдив. Смята се че именно за това шефът на митницата подал оставка от поста. Сега ще митничарства, но като редовик в отдел митническо разследване.

"Полицията откри наркоплантация в Златоустово" водещ на страница 3-та. Схемата: избира се малко забутано село, доставят се тор и семена, а накрая продукцията се изкупува срещу солидна сума. Много хора се връзват, както и селянин от Златоустово. Той бил снабдяван от двама харманлийци. След обиска на къщата в Златоустово са иззети близо 24 килограма! канабис.

"Любимец на мач от върха" Тимът на малкото градче опердаши като гост Добруджа и сензационно се изкачи на върха на Б група, като отстъпва само по голова разлика на водача Спартак ПД. Дори и "Хасково" от времето на Здравко Узунов не бе помирисвал 1-то място. Община Любимец може и да е в предфалитно състояние, но отборът гази наред и като нищо може да влезе в А група. Като контрапункт на опяванията: каквато ни е /държавата, общината, града/ такъв и спорта.

"Ники и Азра поведоха в турския "Денсинг Старс". Ники е Николай Манолов от СК"Гранд". Когато с партньорката си Павлина Вълчева станаха световни шампиони, заслужиха по два реда във вестниците. Но представянето им в родината на Листопада се отразява широко и от двата местни вестника.

"Шенгенски опашки на границата с Турция" чело на вестник "Новинар Юг". Въвежда се нова апаратура за обработка на преминаващите автомобили. В резултат -над 500 тира чакаха вчера да бъдат обработени от българските митничари. Опитват се да работят като шенгенци, но нямат необходимата квалификация за това, иронично коментира Каптан Калъч-генерален директор на митниците и митническата полиция в Одрин. Резилът на българските митници продължава вече 3-ти ден.

"Брястовец продава слънчев ток на Енергото"-по темата, която Haskovo.net отвори преди седмица се изреждат да пишат всички регионални медии. Находчивостта на фамилията да върти бизнес от природните ресурси, развита на страница 7-ма.

"20 хиляди пипнаха божия кръст". При това само за 5 дена откакто кръста е в димитровградския храм "Св. Димитър". Днес кръстът отпътува за "Кръстова гора".

"Бебетата пак без пентаксим" водещо на страница 2-ра. Безумията в здравната система отново удрят по децата ни. Задължителната, а и безплатна от тази година ваксина Пентаксим, която пази от 5 смъртоносни болести, отново изчезна от джипитата. Получените количества в началото на октомври са изчерпани, а няма нови. Ваксината се бие на новородени от 2-ри до 5-ти месец. Няма я и по аптечните мрежи, фармацевтите я изтеглят щото е безплатна. Само в големите вериги се намира още по 60 лв дозата. Няма я и другата ваксина Симфлорикс, срещу менингит. И тя е безплатна, но дозата струва 140 лв, ако имате късмета да я намерите в аптеките. Повечето родители нямат този късмет/или пари/ и така изграждането на имунна защита у децата се прекъсва, което ги поставя под огромна угроза. После върви раждай деца, след като тая държава една ваксина не може да осигури. Да обявим бедствено положение като в Третия свят, че да ни отпуснат хуманитарни помощи, след като не можем да се погрижим за децата си.

За сметка на това родната полиция ни пази. Разбиването на фабрика за марихуана в Златоустово с обстойно внимание на страница 3-та. Под материала още крими: "Свиленградчани биха грък, взеха му 800 евро." Това си е друг вид хуманитарна помощ, взета по не особено хуманен начин.

Това бяха по интересните теми от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини