Глобиха EVN със 750 хиляди. Луда крава ослепи 69 годишна. Преглед на регионалния печат

"Удрят незаконния бизнес с гнайс" чело на "Хасковска Марица". Той се върти от години в ивайловградско, но от скоро месец започнаха масирани проверки, които разкриха истината-от 60 кариери, 50 са незаконни. Поне с по 50 хиляди лева ще бъдат глобени експлоататорите на кариери без разрешителни, се канят от институциите.

"ЕVN жали глоба от 750 000" лева". Тя е наложена от ДКЕВР, която извърши проверка на трите енергоразперделителни дружества в страната по лично настояване на Бойко Борисов. ЕVN смятат да обжалват понеже според тях, превратно се тълкува европейското законодателство и освен това забележките не се отнасяли до качеството на предоставяната услуга. Тоест, там са перфектни. Доста хасковлии едва ли ще се съгласят.

"Крадлив циганин ослепи 48 годишен" Екшънът станал вчера в 21 часа на димитровградската спирка на булевард "Съединение". Там 26-годишен циганин нападнал с колана си 48-годишния Георги Николов и с един от ударите увредил лявото му око.

"Близки до кмета Димитров фирми с поръчки за над 7 млн лева" Кмета Димитров е кмета на Димитровград. В статията на страница 5-та е наречен НЕОбикновения кмет, намек към бизнеса на баща му-торовия гигант Неохим. В града на "Неохим", строителните дейности извършва "Неохим инженеринг", боклука извозва "Нео-Титан", а сметището ще изгражда "Нео-груп".

"Ром изкара окото на шофьор, луда крава ослепи 69-годишна", водещо във вестник "Новинар Юг". Освен случая с циганина, който нападнал и ослепил с колана си 48 годишния Георги Николов, още един човек-баба на 69 години загуби окото си. Тя извеждала кравата си на паша но добичето я ударило с главата си и увредило зрението на едното и око.

"Неохим" заработи на пълна мощност. Пълна мощност ще рече 2000 тона амониев нитрат за 24 часа. С включването на 100% на всички машини, може би ще се намалят загубите на гиганта от началото на годината. Досега те са изчислени на 8 млн лева.

"До 300 лв за пафкане в кръчмата" Според новата наредба за тютюнопушенето на обществени места, всеки който пуши на необособено за целта място ще бъде глобен с 50 до 300 лв. Заведенията пък плътно трябва да бъдат разделени на места за пушачи и за непушачи. Под плътно се разбира със стени и въздухонепроницаеми врати.

"Държавата продаде 1700 декара в Тополовград за соларен парк". Земите са били част от държавен горски фонд, но за 440 хиляди лева са отстъпени на инвеститора "Ню енерджи"

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини