Старт на "Южен поток". Вестниците в неделя

"24 Часа": Старт на "Южен поток"

2,4 млрд. долара ще печели годишно българският бюджет от "Южен поток", каза руският премиер Владимир Путин след срещата в София с българския си колега Бойко Борисов. Путин направи сметка, че миналата година сме транзитирали 13 млрд. куб. м руски газ и таксите, които ни плаща "Газпром", били около 60 млн.
А през "Южен поток" ще текат над 63 млрд. куб. м.
Руският премиер кацна в София с два часа закъснение, което "отмести" срещите и церемонията по подписването на акционерното споразумение за газопровода и устава му. С двамата премиери зад гърба си подписи под документите сложиха шефът на "Газпром" Алексей Милер и директорката на Българския енергиен холдинг Мая Христова.

„Труд": Ето какво си говориха Първанов и Путин преди 2 години

Администрацията на президента публикува стенограмата от разговорите на президента Георги Първанов с президента Владимир Путин, проведени на 18 януари 2008 година.
В петък стана ясно, че Административният съд София-град е отменил мълчалив отказ на главния секретар на президента Георги Първанов за достъп до обществена информация по жалба на журналист от националния седмичник „Десант".
Публикувана бе и паметната бележка, изготвена от началника на кабинета на Президента на Републиката Никола Колев, от срещата на Първанов и Владимир Путин през 2008 г.

„Стандарт": Станишев показа мускули на Първанов

Соцлидерът Сергей Станишев показа мускули на президента Георги Първанов заради гражданския му проект. Броени дни след създаването на движението червените се събраха, за да му дадат оценка. "БСП внимателно ще наблюдава АБВ на държавния глава и ще търси работно партньорство с него. Но ако той се развие в посока партия, никой от БСП не бива да си прави илюзия, че може свободно да циркулира напред-назад, в зависимост от конюнктурата и от това как ще се развият нещата, да избере по-успешното". Този ултиматум постави Станишев пред участниците в Националния съвет на БСП.

„Стандарт": Свлачище блокира Е-79 за 10 часа

Благоевград. Мисия невъзможна се оказа преминаването през Кресненското дефиле в продължение на 10 часа. Към 21 ч в петък огромни скални маси се срутиха насред шосето. Две фадроми започнаха да бутат скалните отломъци от пътя. "Срутването е било като лавина, паднали са поне 500 кубика скална маса върху главен път Е-79. Огромната скала при падането си се е разцепила на отломки", казаха от областното пътно управление. След цяла нощ работа към 7 ч сутринта шосето най-сетне е отпушено и колите започнаха да преминават нормално. Същата нощ имаше и друго препятствие за шофьорите по Е-79. Пробит резервоар на ТИР превърна в пързалка километър от пътя край монтанското село Сумер. Гражданска защита и пожарната разчистиха и измиха пътното платно.

„24 Часа": Откраднаха барелеф от паметник на Христо Ботев

Барелеф на Христо Ботев е бил откраднат в Калофер, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.
По първоначални данни в четвъртък срещу петък апаши са извършили кражбата от паметника, монтиран пред кметството на града. Барелефът бил от метал и е поставен на това място през 2009 година, като дарение от китайското посолство. Това поясни кметът на градчето София Димитрова пред агенция „Фокус".
Димитрова забелязала липсата на барелефа, отивайки на работа, тъй като той е бил разположен точно в градинката на площада пред сградата на кметството. Кметицата изрази надежда, че барелефът ще бъде открит и обясни случилото се с думите „доста е тъжно".
И днес полицаите продължават работа по извършеното престъпление.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини