Заключиха Дървото. Крадци оставиха болницата без парно. Преглед на регионалния печат

"Заключиха Дървото след побоя" информира във водещо заглавие вестник "Новинар Юг". След като ученик на гимназията бе пребит с метален бокс в двора на училището, школото взе мерки. Фирмата която охранява учебното заведение е назначило втори човек за охрана, а входната врата вече се заключва. Още след инцидента haskovo.net констатира след проверка, че училищната охрана или липсва или е формална. В гимназията по дървообработване и строителство са предприели действия това вече да не е така. По-добре късно, отколкото още по-късно, както отбелязва в редакционния си коментар вестника.

"Пробват водопровода по левия бряг на Марица" Това е същия водопровод, за който фирми недопуснати до изпълнението на проекта твърдяха че не се строи и няма как да бъде завършен в срок. Сега обаче водопроводът тръгва в експлоатация, а кметът Стефан Димитров призовава хората да се оплакват ако имат влошено качество на подаваната вода. Предстоят три дена проби, ако няма постъпили възражения в следващите 15 години тук няма да се строи, предупреждава кмета.

"Двама кандидати за шефското място на димитровградската прокуратура. Кои са те-на 3-та страница.

"Нахранени кочове станаха курбан за Байряма" Още за големия мюсюлмански празник на стр.2.

"Димитровград пожела русенския Димитров". Съседния град поиска от кмета на Русе Божидар Йотов паметника на Георги Димитров. Бронзовата скулптора с внушителни размери ще бъде поставена в алеята за монументалното изкуство, която се готви в града на Димитров.

 "Крадци оставиха болницата без парно" чело на "Хасковска Марица". Нагли апаши проникнали през прозорец в уж охраняваната пароцентрала и отмъкнали три електромотора. Всеки тежи минимум по 100 кила. Въпреки това незабелязано са изнесени и вероятно вече предадени за скрап. Това прави нефункционална пароцентралата. Досега тя просто бе неикономична и бе консервирана, но бе в готовност  да заработи при нужда. Сега болницата се отоплява с ток.

"Мъж наръга с нож брат си и хвана гората" Пиянския скандал между двама братя заради калпаво водене с каруца-на първа и трета страница.

"2152.80 ст от двете джамии за Курбан Байрам" Толкова били даренията в двете хасковски джамии от правоверни мюсюлмани изпълнили за празника религиозните домове. Кризата при мюсюлманите явно не се усеща толкова.

"Пазарът на нови жилища в застой" водещо на страница 2-ра. Така е от около година.

"Парко си иска 20 хиляди лева от ЦСКА". Парко е свиленградския бизнесмен Павлин Паришев известен с къщата си в Ставри Димитрово на която пишеше "Министерство на веселбата". Тя подлежи на събаряне като незаконна. Сигурно за да компенсира загубите, Парко притиска за пари в ЦСКА. Основанията за това обаче са повече от сериозни. Сумите се дължали покрай 10-дневния лагер на ЦСКА в хотелския комплекс на Парко в Свиленград миналата година. По стар обичай армейците не си платили и Парко ги осъдил. От ЦСКА-съгласни.

Това бе по-интересното в днешната преса

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини