300 ученици хванаха оръжие

Ученичките нападнаха големите оръжия

Над 300 деца от повечето хасковски училища влязоха във военното поделение на Кенана в днешния ден на отворените врати. Ученици от 1-ви до 12-ти клас се порадваха на изложената бойна техника и се възползваха от възможността да я хванат в ръце. Малките се прехласнаха по бронираната техника- МТЛБ и самоходната зенитна установка Стрела 10. Малко по-големите подържаха автомати и картечници. Най-големите пък „яхнаха“ зенитното оръдие. Любопитното бе, че всички бяха момичета. Силния пол кротко обикаляше около веригите и коментираше съученичките си.

Слабия пол в униформа привлече доста погледи. Като жива витрина на родната армия, около 10-на войнички разхождаха пагона и обясняваха на любопитковците тънкостите от живота в БГ Армията. Старши стрелец зенитчик Иванка Кочева дори показа че няма страшно дори и с 18 килограмова зенитна установка на рамо.

Зенитно ракетен комплекс Стрела 10
По малките заложиха на РПГ-то и картечниците

Денят на отворените врати е по повод празника на сухопътните сили на Българската армия-19-ти ноември. По този повод, утре на полигона в Добрич ще има състезание по стрелба с пистолет.

Г.Христов

На прицел бяха ..класните

Първолаците бяха най-любопитни
Зрелостниците паднаха в ръцете на Армията и може би ще попълнят редиците и
...като старши стрелец Иванка Кочева
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини