Филчев убил Надежда за 2 млн долара. Преглед на националния печат

Филчев проговори

"24 часа":

Филчев: Колев е взел 3 млн. от Сретен Йосич

Прокурорът Николай Колев се е занимавал с контрабанда на наркотици и оръжие и е бил убит, защото е взел 3 млн. лева от наркобоса Сретен Йосич. Това твърди бившият главен прокурор Никола Филчев. Той се позова пред Нова телевизия на "задълбочена проверка" на Националната служба за сигурност (НСС).

Според Филчев подсъдимата за убийството на ямболската адвокатка Димитринка Калайджиева и Николай Колев-Босия също разпространявали дрога. Единият отговарял за разпространението на наркотици в Стара Загора.

 "Наркомафията не прощава", отсече Филчев.

 Във вторник вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че бившият главен прокурор се разследва за 2 убийства - на висшия прокурор Николай Колев и на ямболската адвокатка Надежда Георгиева.

"Монитор":

 Филчев убил Надежда заради $2 милиона

Бившият главен прокурор Никола Филчев е убил ямболската адвокатка Надежда Георгиева, защото го записала как иска 2 милиона долара подкуп. Това сензационно разкри пред „Монитор" бившият шеф на моряшкия синдикат Пламен Симов. Според него Георгиева била вербувана от Алексей Петров да следи Филчев и да събира компромати срещу него. Заради това юристката записвала всичките си разговори с бившия главен прокурор. На един от тях Филчев си искал подкуп от 2 млн. долара, за да спре разследване за незаконната приватизация на дружеството „Океански риболов". Скандалната сделка е и в основата на убийството на прокурора Николай Колев, обясни още Пламен Симов.

РЗС продължава да нищи Цветанов

"Труд":

РЗС пали нов огън: Цветанов скри своя катастрофа

Вътрешният министър Цветан Цветанов е прикрил свой пътен инцидент, твърди лидерът на РЗС Яне Янев.

Катастрофата станала, докато Цветанов бил лидер на ГЕРБ, а колата била партийна, твърдят от партията. Инцидентът се случил по пътя София - с. Шума. Депутатът Емил Василев допълни думите на Янев без да уточни през кой месец е станало произшествието. Автомобилът излязъл от шосето и се забил в дълбоко дере, казват от РЗС. Колата била извадена с помощта на "Гражданска защита".

Въпреки задължителната при катастрофа алкохолна проба на водача Цветанов категорично отказал такава, твърди Янев. Според него в протокола било вписано, че пробата е отрицателна.

Операция

"24 часа":

Задържаха кадри на ГДБОП и ДАНС, източвали информация

„При реализирането на операция „Къртиците" късно тази вечер в столичния квартал „Хаджи Димитър" са били задържани двама души, които са подкупвали служители на МВР, с цел да им бъде предоставена класифицирана информация", съобщи за агенция „Фокус" министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Акцията е по съвместна разработка на ГДБОП, ДАНС, сектор „Вътрешна сигурност" и е под ръководството на Софийска градска прокуратура. „Единият задържан е служител на дирекция „Миграция" (бивш служител на ГДБОП), който е предавал на длъжностно лице от МВР сумата от 500 щатски долара за получена информация. Задържан е и негов съучастник - действащ служител на ДАНС," уточни министърът на вътрешните работи.

Министър Цветанов обясни, че дейността на двамата служители е била наблюдавана през последните три месеца. „Двамата служители са осъществявали престъпна дейност, като са събирали оперативна информация и данни за дейността на организирани престъпни групи, занимаващи се с фалшиви кредитни карти, фалшиви пари, подготовка на компютърни заготовки, чрез подкупване на служители на МВР," - заяви министър Цветанов.

ПРО над цяла България

"Новинар":

Искаме ПРО да покрива цялата територия на България

Противоракетният щит, за чието изграждане страните членки на НАТО трябва да вземат решение на срещата на върха в Лисабон, да покрива цялата територия на България. Това е част от позицията на правителството за срещата на върха на държавите членки на Алианса в португалската столица на 18 и 19 ноември.

Текстът беше одобрен вчера на заседание на кабинета. Въпросът за разполагането на елементи от противоракетната отбрана на наша територия беше поставен официално от страна на САЩ по време на посещението на зам. държавния секретар Джеймс Стайнберг. Позицията на правителството беше, че България ще участва в подобен проект в рамките на НАТО и ако той обхваща цяла Европа.

Лизингови компании пращат мутри на длъжници

"Стандарт":

 Мутрите с нов бизнес

Нов бизнес върна мутрите в играта. Те подгониха собственици на коли на лизинг, които не си плащат вноските. Заради кризата все повече бизнесмени не се издължават.

На практика имаме проблем с всеки четвърти, твърдят от лизинговите компании. Освен че не плащат, много тарикати не връщат колите, а ги крият или влизат в комбина с автоапаши, имитирайки кражби. Затова на ход отново са бригадите здрави момчета. Срещу 200 лева на намерена кола или процент от вноската те връщат возилото на лизинговата компания.

Не стихва напрежението в Несебър

"Монитор":

 Вандали подпалиха Стария Несебър

Вандали подпалиха Стария Несебър във вторник вечерта. Автомобилни гуми пламнаха на крепостните стени на древна Месембрия, а върху тях си направиха барбекю. За това сигнализираха вчера от общината в града, която остро осъди талибанските действия.

Свалени и смачкани са знамената на Стария град от пилоните. Поруган е дори националният трибагреник, който е обърнат обратно, като символ на война. Жителите на Несебър обявиха край на бурните протести, но напрежението в града не стихва. Безобидните на пръв поглед огньове се оказаха бомба със закъснител.

От кметството в Несебър обявиха, че огънят и димът са повредили крепостните стени сериозно и непоправимо. В същото време много от собствениците на къщи, обявени за паметници на културата, заплашиха, че ще ги опожарят. Заради серията вандалски действия в морския град ръководството на община Несебър, което до вчера подкрепяше протестиращите, обяви, че категорично се дистанцира от атаките срещу архитектурните паметници.

Черно тото

"Новинар":

Над 1 млрд. лв. се завъртат годишно в „черното тото"

Над 1 млрд. лв. се завъртат на година в залагания на "черно тото" във футболното ни първенство. Това съобщи пред Дарик радио шефът на отдел "Компютърни престъпления" в ГДБОП Явор Колев. През 2008 г. около 1,2 млрд. лв. са били заложени в интернет сайтове. На следващата година сумата е нараснала до 1,5 млрд. лв. Тази година се очаква тези суми да са рекордни. Изтичането на парите е лишило бюджета от над 150 млн. лв. от данъци, и то само за година.

Рашидов възстановява мавзолея на Г. Димитров

"Сега":

Вежди Рашидов ще сложи в мавзолей восъчна фигура на Георги Димитров

Министърът на културата Вежди Рашидов смята да възстанови атмосферата от мавзолея на Георги Димитров.

В сграда на министерството на културата, която се намира край централата на КАТ в София до Дървенишкия мост, Рашидов ще направи музей на тоталитарното изкуство. Тази сграда беше дадена преди време на телевизия "Седем дни", но сега Министерството на културата си я е върнало и идеята е в нея през пролетта да бъде открит музея.

Пред музея - в бункер в двора, ще бъде експониран мавзолея. Рашидов е прибрал преди години на части вратата от мавзолея на Димитров и сега смята да я постави на този бункер. Вътре ще има и съответно осветление и восъчна мумия на Димитров, каза Рашидов при откриването на изложбата "Срещата" в столичната галерия "Астри".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини