Бияча от Дървото се предаде с адвокат

Пребитото момче е получило "лека" телесна повреда

20 годишния Венцислав Велков от Хасково, който преди седмица преби ученик от Дървото с бокс на голямото междучасие, се предаде на хасковската полиция днес след едноседмично укриване. Младежът дори бе обявен за национално издирване. Предаването стана в присъствието на адвокат, уточни прес-аташето на полицията Нина Николова.

Побоят наистина е станал заради жена. Приятелката на Венци била ухажвана „настойчиво“ от пострадалия Дженгиз. След като предупрежденията не помогнали, нападателят решил да разреши нещата „по мъжки“. В импровизирания юмручен дуел, Дженгиз получил тежък удар, според свидетели с метален бокс, и с мозъчно сътресение бе приет в хасковската болница.

Биячът се паникьосал като видял какъв обществен отзвук получило деянието му. Тогава взел спонтанното решение да се укрие.

Венци ще бъде съден по член 325 от НПК, тоест текста за борба с дребното хулиганство. Нанесената телесна повреда на Дженгиз се определя като „лека“, която драстично намалява бъдещото наказание на нападателя. Максималната санкция по закон е лишаване от свобода до 2 години, но по-вероятните са поправителен труд и обществено порицание.

Г.Христов

Дженгиз бе пребит в двора на училището
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини