Безработен залага пералня за да почне работа

Иван Бакалов

Иван Бакалов от Димитровградското село Голямо Асеново остана без семейната пералня, която била заложена за да се покрият разходите по курс за преквалификация за безработни. Иван взел 250 лв от лихвар срещу пералнята, като върху тях му била начислена лихва от 50 лв на месец. 300-те лева трябва да се върнат до 5-ти декември иначе новата пералня заминава. Човекът разчитал да си плати със средствата от курса които са осигурявани от европейска програма. За всеки ден се полагали по 8 лв стипендия за обучаващия плюс покриване на пътните. За два месеца обучение, сметките излизали перфектно. Само че парите по европейските програми се отпускат ЕДВА след приключване на курса при това след минимум 4 проверки по правилното им разходване. Докато получи първите левове, Бакалов вече ще е загубил безвъзвратно хигиенното достижение на цивилизацията.

Иван Бакалов е повече от година безработен, не работи и съпругата му. Курсът обаче му давал шанс да започне работа като строител, затова мъжът предприел финансовия риск.

Повече за проблемите на семейство Бакалови от Голямо Асеново, и как в България трябва да си плащаш за да работиш, вижте в нашия видеорепортаж.

Г.Христов

Съпругата на Иван Вече пере в "новата" пералня
За това удостоверение иван залага пералнята си
Фамилията се чуди от къде да вземе пари за да се издължи на лихваря
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини